Slow karácsony, azaz ha lelassulunk, az ingerdömping és a vásárlási láz ellenére is lehet az ünnepi készülődés meghitt és élvezetes.

 
Illusztráció

Három fővárosi „bevásárló” utcában arra csábítanak az üzletek, hogy rohanás helyett inkább váltsunk slow üzemmódra, találjunk vissza önmagunkhoz és töltődjünk fel igazi élményekkel.

A Ráday utca, a Bartók Béla út és a Falk Miksa utca galériái, üzletei és vendéglátóegységei az ilyenkor úton-útfélen előforduló giccsek, a hatalmas tömeg és a nagy pörgés helyett kultúrát, gasztronómiát és néhány pohár forralt bort kínál karácsonyra. A lassú ünnepi készülődést december 8-tól, mindhárom helyen különféle adventi programok fűszerezik.

A Falk Miksa Art&Antique Street tematikus sétáján „a hónap műtárgyaival” mutatkoznak be a helyi galériák, ad hoc aukciós kiállításokra lehet bekukkantani vagy csak élő utcazene mellett vásárolgatni.

A Bartók Béla Boulevard pop-up designvásárokkal, illetve adventi kirakatrendező és kézműves foglalkozásokkal, valamint késő esti nyitva tartással csábít a budai oldalra – 10-én és 11-én például a Gárdonyi téren egy mobilszaunában pihenhetők ki a készülődés fáradalmai.

A Ráday Sohoban szervezett városnéző túrák, a környék építészettörténeti nevezetességei, téli gasztronómiai falatkák és ravaszabbnál ravaszabb forró italok lassítják a karácsony előtti eszement pörgést.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!