Közel ötszáz programmal várja az idén immáron huszonharmadszor megrendezett Művészetek Völgye a látogatókat a Balaton-felvidék gyönyörű falvaiban.

 
Kapolcsi társas (Kállai Márton felvétele)

A fesztivál a hagyományokhoz híven Kapolcson, Taliándörögdön, Monostorapátiban és Vigántpetenden zajlik július 26. és augusztus 4. között. A rendezvény megrendezése az utóbbi években sokszor forgott veszélyben, a támogatások szűkössége miatt többször megkongatták a vészharangot, 2009-ben a fesztivál el is maradt. Azóta a szervezők évről évre bebizonyítják, kis költségvetéssel is lehet hangulatos és tartalmas fesztivált rendezni.

Idén is lesz Palya-udvar, ahol többek között Beck Zoltán a 30Y zenekarból, Berecz András, az Artus Társulat, Háy János, Erdős Virág, Jónás Vera, Grecsó Krisztián, Esterházy Péter, Dés László, a Momentán Társulat, valamint a Maszkura és a Tücsökraj zenekar lép fel. A Slam Poetry Budapest csapata is fellép Závada Péterrel és Simon Mártonnal, és a meghirdetett zenei pályázaton bejutott 12 zenekar is bemutatkozhat a Palya Bea nevével fémjelzett színpadon. A Kaláka Versudvarban a költészeté, a verseké és a daloké a főszerep, ahol az együttes mellett Lackfi János költő lesz a házigazda. Az udvarban vendégeskedik majd a teljesség igénye nélkül Geszti Péter, Varró Dániel, Herczku Ágnes, Szalóki Ágnes, Tóth Krisztina, Rátóti Zoltán, Galkó Balázs és Ferenczi György is. A Kapolcsi Hobo Klubban esténként a „Hobo és Bandája” lép fel, akik idén kizárólag saját dalokkal készülnek, tíz este alatt mintegy 180 dalt hallhat majd a közönség.

A Blue sPot Café udvarában szintén a bluesé, a rocké és a közös zenélésé lesz a főszerep, fellép Sena, az Anna & the Barbies, a Roy&Adam Trio, az Elefánt, a Kistehén, Ferenczi György, Frenk, valamint a Pribojszki Mátyás Band. A kisebb helyszíneken dzsessz- és komolyzenei programok is lesznek majd, Jancsi bácsi udvarában pedig három napig a roma kultúra mutatkozik be annak minden szépségével. A koncertek, előadások és beszélgetések között pedig nem kevesebb, mint negyven kiállítást nézhetnek meg a fesztiválozók.

Címkék: fesztiválok, Kapolcs

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!