Popzenével és félpucér celebekkel csábítja a fiatalabb közönséget az új RTL fiókcsatorna. Nem mintha a ’80-as évek, a Music Television-korszak beköszönte óta a videoklipeket el lehetne választani a burkolt vagy nyilvánvaló szexuális utalásoktól: az erotikus csípőmozgás, szájnyalogatás, a kivillanó intim részek és ezek kéjes simogatása 89 százalékukban fordul elő (akadnak, akik ezt kutatják). Gáspár Laci még nem jött bele a műsorvezetésbe, ami az X-Faktorban, három másik zsűritag mellett ennyire nem tűnt fel.

 
Gáspár Laci - Forrás: RTL Sajtóklub


A társként mellé adott Szabó Zsófi végképp nem segít rajta, legfeljebb megerősíti a felkonfban rá írt kliséket és feladja Lacinak a harmatos poénokat. A statisztaközönség persze mindenre kurjongat és dübörög, kicsit átvágva a nézők érzékelését – ha csak a fülünkre hagyatkoznánk, még azt hihetnénk, valami világraszóló nagy buli folyik itt.

Popkulturális (már ha a Shy Guys tagjainak ismerete annak számít) minivetélkedővel döntik el, ki kezdi a párbajt a két versenyző közül, majd indul az első, „eszköztelen” összecsapás, mikor nem elég tátogni, hozni kell a híres sztár manírjait, karakterét.

A produkció legjobban akkor működik, ha az előadó intelligensen nyúl a dalhoz, és jó érzékkel parodizálja, mint Vadon Jani a „szintén kopasz” Sinead O’Connort, vagy Szabó Simon Kovács „drámai tekintetű” Ákost. Vagy, ha a választott dal már eleve paródia: Pumped Gabó hibátlan volt a német pornóbajszos (amúgy svéd) Güntherként, és mikor Nagy Ervin letépte magáról a csillámkék biciklisgatyát a Sexy And I Know It partislágerre, végre őszintén sikoltozhattak a nők a stúdióban.

Egyelőre minden férfi párbajozó jobban szerepel, a nők a szájkaratéban is alulmaradnak, legfeljebb szexiségükkel tudnak pár pontot szerezni, csakhogy hosszú távon ez kevés, mint egy Scooter-számban a szájmozgás.

Címkék: távkapcsoló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!