Távkapcsoló. - Szolid buzizással indult újra a népszerű gasztroreality, melyben a héten a Sztárban sztár legutóbbi szériájának előadói főztek egymásnak.
Nemhogy ízléses, vicces sem volt, mikor huszadszorra indult el a Rendőrakadémiából ismert Kék Osztriga bár zenéje a hétfői adásban együtt főző Sipos Péter és Nagy Sándor férfibarátságának illusztrálására. Persze ezt a „poént” csak úgy lehetett megcsinálni velük, hogy mindketten igazi vasmacsók, akikre a gyanú árnyéka sem vetülhet.
A vendégeket csak sikerült zavarba hozniuk, Kökény Attila majdnem vattát köpött, úgy hápogott, mikor Sipos egy szál alsógatyában beflangált a konyhába, és puszit nyomott Nagy Sanyi arcára.
Oly régóta fut a sorozat, hogy lassan már minden TV2 közeli híresség legalább kétszer főzött benne, és akik először még égnek állították a hajunkat – például Karafiáth Orsolya, aki hashajtó lekvárba pácolta a tofut, Marjai Judit, aki poroltóval fejezte be a flambírozást, vagy Erdőhegyi Brigitta, aki összekeverte a fazekat a serpenyővel –, azok is megtanulhatták azóta legalább a konyhai alapismereteket, vagy inkább nem merészkednek a kamerák elé.
A heti turnusok összeállításával tudnak még meglepetéseket okozni a szerkesztők, de az igazán szórakoztató beszólásokat Trunkó Bence szövegíró stábjától várhatjuk. A gasztrokibic Sági Szilárd megjegyzései eddig sem sűrűn csiklandozták a rekeszizmainkat, áthallásos poénjai (mint mikor Völgyi Zsuzsira megjegyezte, „ha közben ilyen átszellemülten játszol a répával, akkor garantált a siker”) pedig olyan kínosak, mint fogpiszkálóra ráharapni a göngyölt pulykamellfilében. A heti adások legtöbb agysejtet pusztító megjegyzéseit mégis Sipos Péternek köszönhettük, aki szerint a könnyű főétel „vattacukor vagy fingfelfújt”. Legalább nem finnyás.
(Hal a tortán, TV2, hétköznaponként)
Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!