Ki mondta, hogy az éttermi élményre és egy kiadós étkezésre délig kell várni? Külföldön már jó ideje hódítanak, és mostanra itthon is egyre elterjedtebbek a reggelizőhelyek, amelyek egészen másképpen értelmezik ezt az étkezést, mint ahogy a legtöbben csináljuk a hétköznapokban (értsd: valami szilárd szájba tömése a félig csukott szemmel elfogyasztott kávé mellé).

 

Nem véletlen, hogy a brunch, vagyis a reggeli és az ebéd közé beékelődött, de bármelyiket kiváltani képes étkezés igencsak népszerű – kinek ne esne jól egy ráérősebb napon egy csésze finom kávé mellett elfogyasztani egy meleg reggelit, például omlettet, egy finom, tartalmas szendvicset vagy éppen egy egészséges turmixot, smoothie-t? Állítólag ezt a „műfajt” is az emberi esendőség szülte.

A Batthyány tértől csupán néhány lépésre nyílt meg a Home of Franziska reggeliző – bár az ételek egy része már jócskán beillik ebédnek is –, amire nincs jobb szó a bájosnál. Az első pillantásra a szemet kényezteti az utolsó négyzetcentiméterig ízléses enteriőr, amit biztosan imádni fognak a „szelfibajnokok”, még a telefon kamerájába mosolygástól húzódozóknak is kedve támad magáról lőni egy fotót a Balázs Lilla belsőépítész és Hitka Viktória képzőművész által megálmodott belső térben.

Az ételek hasonlóan szemet gyönyörködtetőek, és nem utolsósorban finomak, ráadásul az étkezéssel kapcsolatos lelkiismeret-furdalást is megspóroljuk. Az alapanyagok nagy körültekintéssel kiválasztott beszállítóktól származnak, a legtöbb hozzávaló organikus, sőt az omlettek és a legikonikusabb brunchfogás, az Eggs Benedict (buggyantott tojás, hollandi mártás, serrano sonka és roppanósra sütött bacon egy kis kenyéren) kizárólag „boldog” kapirgálós tyúkok tojásaiból készül. Akik az ilyen izmosabb reggeli helyett valami könnyebbre, egészségesebbre vágynak, szintén megtalálják a számításukat az ízletes turmixok vagy éppen egy krémes zabkása formájában, az édesszájúakat pedig a hagyományos francia croissant vagy a mogyorós waffel és a „mindenmentes” deszszertek fogják biztosan elcsábítani. Na meg a különlegesen finom kávé.

FOTÓ: HINKELMANN ALEXANDRA

Címkék: kritika

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!