ÍGY IS LEHET - 03. 26., VASÁRNAP

  <h1>John Malkovich - Forrás: Profimedia</h1>-
  <h1>Harve Keitel és Jim Jarmusch - Egy füst alatt – Beindulva (Blue in the Face). Amerikai vígjáték, 1995.</h1>-
  <h1>Charles Simonyi - Fotó: Shamil Zhumatov, Reuters</h1>-

John Malkovich - Forrás: Profimedia

- – Kép 1/3


Get Closer Budapest Jazz Fesztivál
MOMKult, Budapest, Csörsz utca 18.
Nemzetközi jazzlegendák és hazai kiválóságok koncertjei már péntektől – lengyel jazzfotósok kiállításával kísérve.


MOST Feszt 2017
Tatabánya, Jászai Mari Színház,
Népház utca 5.
Kafka: Jelentés az Akadémiának, Réczei Tamás: Katona József, avagy légy a pókok köztfickándozik – többek közt a MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivál zárónapján.
 

Újabb John Malkovich-menet. A világhírű amerikai
színész öt évvel a vígszínházbeli szereplése
után ismét Budapestre látogat.
Legújabb – Just Call Me God – A diktátor utolsó beszéde című – előadásával a 2017. márciusi világpremier után néhány héttel érkezik a magyar fővárosba. Az április 4-i Müpa-beli „színházi-zenei one-mandrámában” az amerikai színészt Martin Haselböck kíséri orgonán. Az előadás a március 31-én startoló, és egészen április 23-ig tartó Budapesti Tavaszi Fesztivál összművészeti – további világsztárokat felvonultató – programjának része. A fesztivál idén 40 helyszínen (pl. Zeneakadémia, Operaház, Bálna, Pesti Vigadó, Budapest Music Center, Várkert Bazár) több mint 150 programmal (opera, jazz, tánc, újcirkusz, képzőművészet, színház, komoly- és könnyűzene) várja az érdeklődőket. Ezek közül kiemelést érdemel még a 4. alkalommal megrendezett Madách Nemzetközi Színházi Találkozó április 12–30-án, melyen 11 ország társulatának 23 előadása lesz látható a Nemzeti Színházban. 
ZÖLD GOMB
Legendák övezik, mennyire jól érezte magát a stáb a kultikus Füst című film forgatásán. Vették hát a bátorságot és gyorsan leforgatták a folytatását is. A brooklyni dohányboltba ezúttal is érdekes figurák térnek be, akik történetekkel is szórakoztatják egymást.
Feltűnik többek közt Jim Jarmusch, Michael J. Fox, Madonna és Lou Reed is egy-egy szerepben. Emberi sorsok és improvizatív filmkészítés érdekfeszítő metszete, szerelmes film Brooklynhoz.

Egy füst alatt – Beindulva (Blue in the Face). Amerikai vígjáték, 1995. 81 perc.
Rendező: Wayne Wang és Paul Auster, Cinemax, 2017. március 26., vasárnap 21.20 
2009. MÁRCIUS 26. - CHARLES SIMONYI
Űrközpontot építenek Gyulaházán, olvashattuk nem is oly rég a kormányhatározatot. A magyar űrrepülés-történeti bemutató kiállítás helyszínéül azért választották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települést, mert ez Farkas Bertalan szülőhelye. Ő volt az első magyar űrhajós, aki valóban járt az űrben, de nem az egyetlen, Charles Simonyi, a Budapesten született szoftverfejlesztő mérnök már kétszer űrturistáskodott. Először 2007-ben repült, másodjára 2009. március 26-án hagyta el az anyaföldet, hogy a Nemzetközi Űrállomáson töltse az idejét. Megtehette, hiszen ő a Föld egyik leggazdagabb embere. 

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!