EZT LÁTNI KELL!

 
Forrás:bidf.hu

Valódi és igaz történetek a filmvásznon! A világ közel 30 országából 50 különleges, fesztiváldíjas, Magyarországon lőször vetített alkotást mutatnak be január 23–28. között a BIDF, azaz a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon a Cinema City Arénában.

A versenyfilmek között az Európai Filmdíjat nyert Anna Zamecka Communion (Az én vérem) című lengyel–amerikai dokumentumfilmje is látható lesz, amely egy nem mindennapi, lélekerőt próbáló film túl korán felnőni kényszerülő gyerekekről, az elutasítottak szépségéről, lehetetlen helyzetekről és a változás szükségességéről.

Az emberi sorsokat, problémákat és aktuális, vitatott társadalmi kérdéseket feszegető filmarzenálban helyet kapott két Oscar-jelölt alkotás is. A Nem vagyok a rabszolgád című, amerikai–belga–svájci– francia koprodukcióban készült opus ifjabb Martin Luther King, Malcolm X és Medgar Evers halálának tragikus történetét beszéli el; a német Marcel Mettelsiefen jegyezte Hazám, Watani pedig Abu Ali Slaibeh, a Szabad Szíriai Hadsereg parancsnokának családjáról mesél, akik az aleppói frontvonalról az utolsó utáni pillanatban voltak kénytelenek egy német kisvárosba menekülni. A versenyszekciók mellett a BIDF-en versenyen kívüli szakmai programok, közönségtalálkozók, beszélgetések és mesterkurzusok várják a dokumentumfilmek kedvelőit.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!