Ez a Margó Irodalmi Fesztivál mottója, amely ezúttal is rendhagyó szerzői estekkel, koncertekkel és unos-untalan ismétlődő felolvasásokkal várja a közönséget.

  <h1>VH, 2017. június 3.</h1>-
  <h1>Kepes András - Fotó: Kállai Márton</h1>-
  <h1>Nyáry Krisztián - Fotó: Ancsin Gábor</h1>-

VH, 2017. június 3.

- – Kép 1/3

Már az első nap tartogat igazi ínyencségeket: a Libri irodalmi díj idei díjazottjai, Jászberényi Sándor és Kepes András vágnak bele in medias res az irodalomba. Este 7 órától Bródy Jánosé a színpad: az 52 év dalszövegeit új kötetben megjelentető zenész-dalszövegíróval Grecsó Krisztián beszélget.

Másnap, 8-án Nyáry Krisztián vezeti be és el az érdeklődőket Arany, Pilinszky, Heltai és Bródy Sándor egykori otthonába – a séta a Mikszáth térről indul, és előzetes regisztrációhoz kötött. A pénteki nap egyik legizgalmasabb eseménye a mára hagyománnyá vált Kedvencek temetője, melyen ezúttal a Toldi szövegével lép rímekbe szedett párbeszédbe Dunajcsik Mátyás, Karafiáth Orsolya, Kiss Tibor Noé, Maros András, Péterfy Gergely és Szabó T. Anna; egy másik Margó-klas?- szikuson, az Éjszaka a múzeumban című tárlatvezetésen pedig az Arany-balladák gyilkosságokkal tarkított krimijei borzolják a kedélyeket.

Petőfi Irodalmi Múzeum, június 7–11.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!