Logan Lucky – A tuti balhé

  <h1>Daniel Craig elborultan zseniális a hidrogénszőke széfrobbantási szakértő, Joe Bang szerepében - Forrás: Vertigomdia</h1>-
  <h1>Logan Lucky - Forrás: Vertigomedia</h1>-

Daniel Craig elborultan zseniális a hidrogénszőke széfrobbantási szakértő, Joe Bang szerepében - Forrás: Vertigomdia

- – Kép 1/2

Az Ocean’s Eleven „vidéki” változatát készítette el a filmezéshez rövid tévés kalandok után mégiscsak visszatérő Steven Soderbergh, és bár az általa sikerre vitt bankrablós-átverős (heist) filmek megszokott paneljeiből építkezett, a parádés sztárszereposztással együtt hibátlanul szórakoztató és kellemesen szatirikus vígjáték lett az eredmény.

Channing Tatum és Adam Driver játsszák a Logan testvérpárt, akiket (egyesek szerint) üldöz a Logan-átok, mindketten Irakban veszítették el a testi épségüket és nagyreményű álmaikat. Nem vérbeli bűnözők, de a szükség rákényszeríti őket a betyárútra, és amennyire taplónak, ráadásul hendikepesnek tűnnek (egyik sánta, másik félkarú), annyira meghazudtolják a sztereotípiákat. Ki sem néznék belőlük, milyen bonyolult és kifinomult tervet eszelnek ki a helyi autóverseny- pálya kirablására, természetesen az évad legnagyobb futama alatt. Az Ocean’s filmekből ismerős, szupersebességen pörgő cselekmény előbb felépíti a karaktereket, nagy vonalakban felvázolja a rablási tervet, majd utólag kiegészíti a fontos, még a nézők számára is láthatatlan elemekkel, így végig fenntartja a kíváncsiságot és az izgalmat.

Loganék ketten kevesek lennének „az évszázad legnagyobb NASCAR-rablásához”, ezért begyűjtik a helyi kisgengsztereket, és tudtukkal vagy anélkül bevonják a balhéba még a család nő tagjait is. Rebecca Blunt intelligens forgatókönyve a legsuttyóbb bűntársakat és a leghajmeresztőbb amerikai népszokásokat (mint a helyi gyermekszépségverseny) sem gúnyolja ki, csak finoman ironizál rajtuk, ráadásul minőségi popkulturális poénokat is elsüt.

Az egész filmen érezni, micsoda élvezettel és könnyed derűvel készítették, nemcsak Loganék, hanem a nézők nagy szerencséjére.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!