Elfeledve, AXN

 
Elfeledve - Forrás: AXN.com

Ritkán kerülnek elő nők az elrablásuk után hat évvel, ám ettől még gondolatkísérletnek is hátborzongató, hogy a férjünk már egy új feleséggel él, akit a gyermekünk anyának szólít, miközben minket meg sem ismer. Az átélt traumák szinte eltörpülnek az iszonyú veszteségélményhez és a sokkhoz képest, amit a hétköznapokba való visszailleszkedés kényszere okoz.

Nem meglepő, hogy Emily (Stana Katic) legszívesebben az amnéziában keresne menedéket, kiadva agyának a „törlés” parancsot. Férje (Patrick Heusinger) is kutyául szenved, két szerelme és a hivatása között vívódik.

Az emberrabló még odakint garázdálkodik, a börtönben ülő sorozatgyilkos pedig kiszabadulhat, mert mégsem ő követte el a bűntényt, noha a férj állítja, tőle jött a telefonhívás, hogy hol találja meg rég halottnak hitt feleségét.

Családi dráma, krimi és akció hatványozottan nyugtalanító elegye az izraeli gyártású, Bulgáriában (az előzetes a budapesti Hajós Alfréd uszodában) forgott, mégis ízig-vérig amerikai sorozat, árnyalt személyiségrajzokkal, erős színészekkel, akik képesek elég hihetővé, vagy legalábbis emberivé tenni a reakciókat egy ennyire valószerűtlen helyzetben.

De ha el is fogadjuk, hogy férj és feleség egy csoportban dolgozhatnak az FBI-nál (valójában biztos nem), az már teljesen elrugaszkodott, hogy mindketten részt is vehetnek az elrabló utáni nyomozásban, különösen a teljesen instabil (ex) ügynöknő.

Csakhogy csavarosan szövik a történetet, meg kell ismernünk az eltűnését megelőző, hat évvel korábbi nyomozás részleteit is ahhoz, hogy közelebb jussunk a válaszokhoz.

Egyelőre nem okoznak csalódást, csak borzongást, ám ahhoz, valószínű, mind a tíz részt látni kell, hogy kiderüljön, sikerül-e egyáltalán bármi magyarázatot adniuk a szürreálisan szélsőséges sztorira.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!