Ara plasztika, TLC

 
Ara plasztika, TLC

A Nagyikorú szeretők és A világ legnagyobb heréi című szuperprodukciókkal már a trashhatáron billegő, „szórakoztató ismeretterjesztéssel” foglalkozó Discovery-fiókcsatorna régóta utazik a plasztikai beavatkozásokat, illetve a lázas esküvői készülődéseket bemutató reality sorozatokban. Végre-valahára sikerült e két fergeteges érzelmi hullámvasutat egy ausztrál produkcióban közös sínpárra terelni: az Ara plasztika új szintre emeli a tökéletes menyasszony, tökéletes lagzi hisztériát, mintha csak Hamupipőke mostohanővéreit néznénk, ahogy lefaragnak a sarkukból és a nagylábujjukból, hogy beleférjenek az üvegcipellőbe.

A szereplők „életük legfontosabb napjára” készülve műttetik meg magukat (sokan ezért még nyolc-tíz komolyabb módosítást is bevállalnak), a drámai csúcspont pedig a fátyol fellebbentése az oltár előtt, ahol párjuk és a násznép először pillanthatja meg fitosabb orrukat vagy teltebb kebleiket. Csakhogy a rózsaszirmos-romantikus „mindent megérő” beteljesülés előtt heteken át zokognak a fájdalomtól és a bizonytalanságtól, hogy talán mégsem volt jó döntés, nem lettek eléggé mások, és ha a sebek nem fognak időre behegedni, úgy fognak kinézni az esküvői fotókon, mint egy zokniba préselt dísztök.

Közben azzal vigasztalják magukat, hogy a szépségért szenvedni kell, hiszen kislány koruk óta erre tréningezték őket: ahhoz, hogy egy nő szépnek érezhesse magát, tűsarkúban kell szexisen vonulni, fogyózni és gyantáztatni, manikűrözni és kozmetikázni, súlyos anyagi és természetbeni áldozatokat hozni. Olyan erős az agymosás, hogy sokan teljes meggyőződéssel tudják állítani, ez csakis róluk, a saját igényeikről és jóérzésükről szól, nem pedig mások elvárásairól.

A vőlegény meg hiába bizonygatja arájának a műtétig, hogy így is szépnek tartja, hiszen megkérte a kezét – ámbár az is lehet, hogy ő sem mond igazat. Mi lenne, ha aztán a nagy leleplezésnél csalódottan közölné, hogy bocs, de inkább vissza a pénzt és a gyűrűt? Valószínűleg a legrosszabb, ami történhet, hogy nem kerülnének adásba.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!