Ha forró viaszt öntenének a nézők szemébe és fülébe, az sem lehetne fájdalmasabb a legújabb magyar musicalfilmnél. Szerencsére itthon ritkán kísérleteznek a jó ízlést és komoly muzikalitást megkövetelő műfajjal, ám a Pappa Piának egyszerre sikerült új hazai csúcsot beállítani a gagyi, a lagymatag és az elviselhetetlen ripacsság kategóriában.

 
Pappa Pia, jelenetfotó - Forrás: InterCom


Kórusban jajdult fel a közönség minden újabb betétdalnál, a Kell, hogy várjtól a Húzd meg jobban, menjen a munkáig. Már a címe is viszketően kínos, Nagy Feró „énekel” benne, és az egyetlen értékelhető poén az, hogy a Stohl András alakította genyó magyar nagyvállalkozó női magas sarkú cipőket hord, de ezt is már az előzetesben ellőtték.

A limonádénak is híg történet (mentsük meg az eladósodott rocker nagypapi csónakházát a gonosz diszkótulajdonos felvásárlásától) olyan, akár a szerencsétlen láma, akit valamiért odatettek a csónakházból kipofozott romkocsmába, és csak néz kétségbeesetten, hogy már megint minek énekelnek? Ráadásul többgenerációnyi Kívánságkosár-slágereket. Vajon hányan tudnak nosztalgiázni a Hadd főzzek ma magamnak! című Bergendy- számra? Ennyi telt Geszti Péter zenei szaktanácsadásából? Közben a szalontáncos statisztéria kényszeredett művigyorral, gépiesen salsázik mindenre, amire nem kéne.

Kálomista Gábor producer Divinyi Réka forgatókönyvíróval és Csupó Gábor rendezővel (Andy Vajna lelkes támogatásával) igazi NER-szellemiségű, vérbő macsókomédiát készített. A nőket buláknak és csöcsöknek szólítják, végtelenítve vedelik a sört (életérzésbe bújtatott termékelhelyezés), Vajnáné egy jet-skiről integet a motorcsónakon daloló Korda Györgynek, a drámai kérdés pedig az, vajon Tomi újra megdugja-e Marát (a magát Ryan Goslingnak képzelő Szabó Kimmel Tamás és a nála jobbat érdemlő Ostorházi Bernadett), és ha igen, hány menet lesz, mert a pia bent maradt a csónakházban.

1 000 000 000
forinttal támogatta a Magyar Nemzeti Filmalap a filmet, amelyben feltűnik a filmalap vezetőjének felesége, Vajna Tímea is.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!