Versenyben a kegyeinkért. - Ősszel az RTL Klub-on jön az új X-Faktor és a Celeb vagyok, ments ki innen! harmadik évada; válogatják a szereplőket a VV 7-hez, hétköznap Konyhafőnök címmel új főzőshow indul. Szombat esténként kemény csata dúl majd: a TV2-n az X-Faktorral egy időben adják majd a Sztárban sztár folytatását.

 
Illusztráció

A Sztárban sztár színpadán ezúttal Dukai Regina, Keresztes Ildikó, Koós Réka, Pásztor Anna, Tóth Vera és Völgyi Zsuzsi, valamint Hevesi Tamás, Kökény Attila, Nagy Sándor, Pál Dénes, Sipos Péter és Vastag Tamás száll versenybe a „Magyarország legsokoldalúbb előadója” címért. A zsűriben Liptai Claudia, Hajós András és Majka mellé az előző évad nyertese, Bereczki Zoltán ül be Lakatos Márk helyére, a korábbi műsorvezető Friderikusz Sándort pedig Tilla váltja.

Az immár ötödik X-Faktor visszatér a heti egyestés közvetítéshez, melyet egyedül vezet Istenes Bence, Geszti Péter helyett pedig új mentor segíti a tehetségeket: Szűcs Gábor, művésznevén Little G Weevil bluesgitáros és zenei producer az Egyesült Államokból tért haza a műsor kedvéért.

Szeptember 1-jétől a Fókusz helyén, hétköznaponként 19 órától láthatjuk az RTL Klubon „az ország nagy főzőshow-ját”: a Konyhafőnök tízmilliós fődíjáért harcba induló hobbiszakácsok fogásait Vajda Pierre étteremkritikus, Fördős Zé gasztroblogger és Bernáth József séf fogja zsűrizni, de „ízekre szedik” még a versenyzőket is. Emiatt az RTL Klub külföldi sorozatai, a Dr. Csont, A mentalista, a Szulejmán és a két CSI egy órával később, 22.05-kor kezdődnek. Vasárnap esténként pedig a Cobra 11 helyett a Taxi Brooklyn című francia akciósorozatot vetítik, a közkedvelt német autópálya-rendőrök később térnek vissza a képernyőre.

Az iskolakezdés napján, 20.15-kor debütál a TV2-n Zsaruk címmel egy új doku-reality, melyben civil ruhás nyomozók derítik fel a (gyakran) megtörtént eseteken alapuló bűnügyeket.

Ugyanekkor indul a FEM3-on egy délelőtti, élő magazinműsor FEM3Café címmel, melyben Berki Krisztián próbálhatja ki magát műsorvezetőként, ami csak azért érdekes, mert csupa olyan témát ígérnek, „ami egy modern nőt foglalkoztat”.

Októberre időzítette a TV2 az idei legnagyobb, legköltségesebb premierjét: a cél megtörni az X-Faktor évek óta tartó egyeduralmát, ehhez pedig egy olyan bevált izraeli tehetségkutató-formátumot vásároltak, mely már első adásával az izraeli nézők csaknem felét a képernyők elé szegezte. A műsor demokratikusabbnak is ígérkezik, mint a mentorok ízlését tükröző X-Faktor, mivel az első körben a nézők juttathatják tovább kedvenceiket. A Rising Star egyik műsorvezetője Ördög Nóra lesz, de egyelőre titok, ki lesz az RTL Klubtól nagy csinnadrattával átcsábított műsorvezető férfi párja.

Hamarosan újra figyel a Nagy Testvér: már válogatják a szereplőket az október 26- án induló BigBrotherbe, melyet a SuperTV2 sugároz majd. Kérdés, hogy a műsor elérheti-e ugyanazt a népszerűséget, mint mikor az első nagyszabású magyar valóságshowként történelmet írt, ámbár ha a ValóVilágból is lehet már az ősszel 7. szériát gyártani, ez is biztosan megtalálja majd a nézőit.

Szintén szereplőket (négyfős csapatokat) keresnek a TV2 új, Bumm! című vetélkedőjéhez, melyben nyolc jó válasszal akár nyolcmillió forintot is hazavihetnek a nyertesek.

Lehet még jelentkezni játékosnak a népszerű Maradj talpon!-ba is, mely ősztől egyéves szünet után visszatér az M1-re.

Tavaly azon mód „hagyományt teremtett” a köztévé az Itthon vagy – Magyarország szeretlek! című kétnapos, közel egymilliárd forintból megvalósított, folklórbetétekkel színesített országos körkapcsolással. Az idén ugyan csak egy napon át, szeptember 27-én fűtik majd a hazaszeretetünket, ami talán nem kerül ennyibe az adófizetőknek, és esetleg tanultak is abból, hogy a tavalyi maratoni műsorfolyam legnézettebb darabja végül az Indul a bakterház hatszázadik ismétlése lett.

Októberben láthatjuk a Virtuózokat, az MTVA komolyzenei tehetségkutatóját, melyben három fiatal tehetség nyerhet lemezfelvételt és egy fellépést egy neves külföldi koncertteremben, és erre a hónapra várjuk még az HBO-n az egyik legszínvonalasabb hazai gyártású sorozat, a Terápia új páciensekkel bővült, második évadát.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!