Hosszú telet és még egy fél nyarat kellett végigkoplalni a sorozat rajongóinak, és a kérdés most is ugyanaz, mint minden évad elején: tud-e még újat mondani, elbűvölni, borzongatni, nevettetni, meglepni és lehengerelni a hetedik éve futó széria?

 
Trónok harca, 7. évad

A válasz szerencsére megint csak igen, már az első, picit lassabb, összefoglaló, fonalat felvevő rész közben jön az ismerős bizsergés, záporoznak a pólókra nyomtatható poénok és beszólások. Már azon sokan felsikolthattak, mikor megjelent a tábortűz mellett Ed Sheeran, aki eredetileg meglepetés volt az Arya Starkot játszó ifjú színésznőnek, cserébe a sorozat forgatásán töltött nehéz gyermekkoráért.

Az új évad minden bizonnyal a nagy találkozásoké lesz, hiszen lassan minden fontos szereplő visszatért vagy épp tart Westerosra. De míg a többséget lefoglalják az emberi és politikai csatározások, a Starkok északon nem érnek rá közügyekkel bajlódni, hiszen az ő nyakukba szakad majd elsőként a Falon túlról érkező élőhalottak serege. Már a nők kezébe is kardot adnak – csak imádni lehet a sorozat íróit a teljes egyenjogúság melletti elkötelezettségükért, mikor erős, intelligens és céltudatos nőket emelnek vezetővé. A hét királyság többségét most is nők irányítják – azokat is, amiket hivatalosan a férfiak.

Noha a „Sárkányok Anyja” csak pár percre tűnik fel a legvégén, mivel az évadnyitó rész címe is Sárkánykő, rögtön sejthetjük, sorsfordító és vízválasztó lesz, hogy végre visszafoglalta ősei várát, és ő is bejelentkezett a Vastrónra pályázók közé. Utolsó kérdése, a „Kezdhetjük?” egyszerre szól szokatlanul szótlan, áhítatba révedő segítőinek és a nézőknek is, akik a parádés indítás után lelkesen bólogathatnak, csak így tovább!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!