Az egész szezon szempontjából is sorsdöntő hétvégéhez ért a Ferencváros női kézilabdacsapata, amely Lipcsében szerepel Bajnokok Ligája selejtező tornán.

A zöld-fehérek a szombati elődöntőben a vártnál talán egy árnyalatnyival nehezebben, de összességében azért magabiztosan, 33-25-re győzték le a félamatőr holland Dalfsen együttesét. Elek Gábor csapata ezzel bejutott a vasárnap 19.05-kor kezdődő döntőbe, ahol a lapzártánk után véget ért Lipcse–Minszk találkozó győztesével játszik (a házigazda HC Leipzig lesz a Ferencváros ellenfele - a szerk.).

A magyar bajnoki ezüstérmes számára a legutóbbi idény kissé balul sikerült a nemzetközi porondon, többek között ezért is kulcsfontosságú, hogy a biztos főtáblás Győr mellett ott legyen a legrangosabb klubsorozatban.

Nem a 2020-as labdarúgó Eb társrendezésének elnyerése volt az egyetlen magyar sportdiplomáciai siker a héten, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) ugyanis bejelentette, a női Bajnokok Ligája 2015-ös és 2016- os négyes döntőjét is Budapesten rendezik. Az első, 2014. májusi, a Győr végső sikerével záruló Final Four a Papp László Sportarénában volt.

Címkék: kézilabda

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!