A Real Madridtól alighanem még erősen tartalékos felállásban is sokkal többet vártak szombaton a drukkerei, mint amit kaptak, azaz az utóbbi évtizedei egyik legsúlyosabb vereségét. A madridi derbin az Atletico sorrendben Tiago, Niguez, Griezmann és Mandzukic góljaival 4-0-ra győzött, szorossá téve a spanyol bajnoki tabellát is.

 
Tiago nyitotta a gólok sorát - Forrás: Profimedia-Red Dot

Nem volt persze előjel nélküli a Real összeomlása, hiszen a királyi gárdából sérülések és eltiltás miatt csaknem a teljes védelem (Sergio Ramos, Pepe és Marcelo) hiányzott, ráadásul a héten a csillagászati összegért szerződtetett James Rodriguez is hónapokra kidőlt. A többek közt Cristiano Ronaldo, Gareth Bale és Karim Benzema fémjelezte felállás azért így sem volt gyengének nevezhető, ezért is megdöbbentő, hogy a Real összesen egyszer találta el az ellenfél kapuját.

A túloldalon közben 8-ból 4 lövés is Casillas hálójában kötött ki, ezzel az Atletico Madrid 1988 után tudta ismét 4-0-ra legyőzni legfőbb riválisát. Nem mellesleg, Diego Simeone csapata immár hat mérkőzés óta veretlen a Real ellen – igaz, a héttel ezelőtti, BLdöntős vereség ettől még ugyanúgy fájhat a csapatnak.

A találkozó másik győztese a Barcelona lett, amely vasárnap 1 pontra közelítheti meg a Realt a tabella élén, amennyiben 21 órától győz az Athletic Bilbao otthonában.

 

--------------------------------------------------

Címkék: spanyol foci

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!