A legfontosabb: a Veszprém férfi kézilabda-csapata szombaton 31-26-ra legyőzte a lengyel Wisla Plockot, ezzel visszavágott az idegenbeli egygólos vereségért (33-34) és bejutott a Bajnokok Ligája 8 legjobb együttese közé.

 
A Veszprém - Wisla mérkőzés jelenete - MTI fotó: Kovács Anikó

A mérkőzés előtt a hazaiak a közelmúltbeli lengyel–magyar barátság napja alkalmából (és az egy héttel ezelőtti szívélyes fogadtatás viszonzásául) ebéddel várták a sportcsarnok előtti téren a lengyel szurkolókat.

Az ötgólos különbség akár egy viszonylag szoros csatát is takarhatna, a Veszprém azonban már az elejétől uralta a meccset, és a 20. perctől kezdve végig 5-6 gólos előnyben volt. Ehhez kellett, hogy a veszprémi kapuban a horvát Mirko Alilovic közel 50%-kos hatékonysággal védjen, míg elöl mindenki hozzátegye a magáét: a bakonyiaknál összesen 11 játékos iratkozott fel a gólszerzők közé.

A magyar bajnok 64-60-as összesítéssel jutott tovább, amely talán némiképp elmarad az előzetes várakozásoktól, a két találkozó összképét nézve pedig alighanem kijelenthető: akárkit is kap a Veszprém a negyeddöntők keddi sorsolásán, a Final Fourba jutáshoz ennél jobb játék kell majd.

 

Címkék: kézilabda

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!