Két és fél hónappal a phjongcshangi téli olimpia előtt 15 magyar sportoló indulása biztos, vagyis – bár sok sportágban még javában tart a kvalifikációs időszak – sikerült máris nagyon megközelíteni azt a 16-os létszámot, amennyien 2014-ben Szocsiban (és egyébként 2010-ben Vancouverben is) képviselték hazánkat.

A küldöttség gerincét ezúttal is a rövidpályás gyorskorcsolyázók  adják majd, akik a maximális 10  fővel utazhatnak Dél-Koreába, miután  mindkét váltónak sikerült a  legjobb 8 közé kerülnie a Világkupa- sorozat ranglistáján.

A majdani  érmes reményeket táplálhatja,  hogy a magyar versenyzők egyéniben  összesen hét érmet nyertek a  négyállomásos Vk-ban, Liu Shaolin  Sándor ráadásul két aranyat is  bezsebelt. Korábban a műkorcsolyázó  Tóth Ivett szerzett ötkarikás  kvótát, míg a Magyar Olimpiai  Bizottság számításai szerint jelen  állás szerint sífutásban egy, alpesi  síben pedig összesen három versenyzőnk  részvétele biztos.

A phjongcshangi játékokkal  kapcsolatos következő fontos dátum  december 5-e, a Nemzetközi  Olimpiai Bizottság aznap dönti el,  a sorozatos doppingbotrányok ellenére  ott lehetnek-e az olimpián  az orosz sportolók.

 

Címkék: téli sportok, olimpia

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!