Nyolc csapat maradt versenyben a Bajnokok Ligájában, így most először biztos nem hagyunk ki senkit a legjobb 8 együttest rangsoroló szubjektív listánkról.

 
 

1. Bayern München (legutóbbi helyezése: 1.) Az amúgy is toronymagas esélyes bajorokkal a sors(olás) is kegyes volt, ráadásul legtöbb BL-riválisukkal ellentétben nekik már a hazai bajnokságra sem kell koncentrálni – azt mostanra gyakorlatilag megnyerték.

2. Real Madrid (2.) A nyolcaddöntőt legsimábban (9-2 a Schalke ellen) letudó Cristiano Ronaldóék tartják 2. helyezésüket listánkon, ezúttal pedig revánsot vehetnek a tavalyi elődöntőben őket búcsúztató, de az utóbbi hetekben kissé döcögős Dortmundon.

3. Barcelona (3.) Az utóbbi hónapokban néhányak által kissé már leírt katalánok a „miheztartás végett” kettős győzelemmel ejtették ki az angol bajnokesélyes Manchester Cityt, jelezve, hogy bár nincsenek csúcsformában, kötelező velük is számolni.

4. Chelsea (4.) A londoni Kékek a negyeddöntők legkiszámíthatatlanabbnak tűnő párharcát vívják majd a PSG-vel. Talán a BL-rutin miatt, de Mourinho együttese előzetesen egy hajszállal esélyesebbnek tűnik, így ők is őrzik legutóbbi itteni pozíciójukat.

5. Paris Saint-Germain (6.) A katari eurószázmilliókból megerősített gárda a tavalyi negyeddöntős kiesés után idén végérvényesen a nagycsapatok közé emelkedne. Ehhez Zlatan Ibrahimovicséknak a Chelsea elleni párharcot kell megnyerniük, amelyben a fogadóirodák 50-50% sanszot adnak mindkét félnek.

6. Atletico Madrid (7.) A szebb napokat látott Milan legyőzése után a Barcelona ellen már komoly szenzáció lenne a továbbjutás a „kisebbek madridi csapattól”. A spanyol bajnokságban idén az Atletico otthonában 0-0-t játszottak egymás ellen.

7. Dortmund (5.) Listánk legnagyobb vesztesei a tavalyi finálét elbukó fekete-sárgák, akiket mostanság a Bundesligában is érnek váratlan pofonok. Tavaly Lewandowski 4 góljával ejtették ki a Real Madridot, egy hasonló teljesítmény szép búcsúajándék lenne a nyáron a Bayernbe távozó lengyel csatártól.

8. Manchester United (8.) Az angol bajnokságban lassan kilátástalan helyzetbe kerülő Vörös Ördögök nagy nehezen átverekedték magukat az Olympiakoszon, de a következő ellenfél már „kicsit” nagyobb falatnak tűnik. A Bayern ellen ráadásul nem számíthatnak a görögök ellen triplázó, de hetekre kidőlő Robin van Persie-re.

Címkék: labdarúgás

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!