Szentpétervárott a hétvégén kezdődik a jégkorong A csoportos világbajnokság – nyolc év után ismét magyar részvétellel. Ám amíg 2008-ban a feljutás, most a bennmaradás volna kisebb csoda. Kanada, Finnország vagy Szlovákia ellen azonban nagyon nehéz lesz – és akkor még finoman fogalmaztunk.

 
Fotó: Kovács Tamás, MTI

„Nekünk nincs vesztenivalónk, ezért nyugodtan, a meccsre koncentrálva játszhatunk – mondta Rich Chernomaz szövetségi kapitány. – A németek és a franciák ellen lehet esélyünk, mert ők nem eshetnek ki, és talán nem teszik oda annyira magukat. Nekünk rutint kell szereznünk, s ehhez erős csatákra és sorozatterhelésre van szükségünk. Nem véletlenül adtam lehetőséget néhány olyan ígéretes fiatalnak, mint a 18 esztendős Garát Zsombor vagy az egy évvel idősebb Stipsicz Bence.”

A csapat szombaton a szlovákok ellen kezd, magyar idő szerint negyed 12-kor. Vasárnap a címvédő, olimpiai bajnok Kanada következik, május 10-én a francia, 11-én a finn, 13-án az amerikai, 14-én a fehérorosz, 16-án pedig a német csapat ellen lépünk jégre.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!