A magyar labdarúgó-válogatottnak az Eb-selejtezők befejeztével sem ért véget az idei programja. Hamarosan Liechtenstein és Lengyelország legjobbjai ellen lép pályára barátságos mérkőzésen. Egervári Sándor szövetségi kapitány elmondta: Albert Flórián váratlan halála miatt megváltozik a Liechtensteinnel vívandó mérkőzés helyszíne. A meccset eredetileg Székes­fehérvárra tervezték, ám sikerült megszervezni, hogy a Népstadionban játsszák le november 11-én a találkozót, ily módon is adózva Albert Flórián, azaz a Császár emlékének.

 
Egy kép a Debrecen–Kispest mérkőzésről A fehérvári uralom után újra Debrecen diktál: a labdarúgó NB I-ben a hajdúságiak zárták az élen az őszi szezont, amelynek záró mérkőzésén ma tiszta feketében játszik az Albert Flóriántól búcsúzó Ferencváros

– Liechtenstein Európa egyik leggyengébb csapata. Eddig kétszer találkoztunk velük. Itthon 5-0-ra nyertünk, míg idegenben egy kínos 0-0 volt az eredmény. De gondolom, győzelmet vár…

– A magyar válogatottnak egy könnyebb meccs jót fog tenni, főleg azok után, hogy nem sikerült legyőzni a finneket az utolsó Eb-selejtezőn. Persze hozzá kell tennem, ma már könnyű meccs nincsen, mert aki megnézi az Eb-selejtezők eredményeit, rájön arra, hogy a hercegségnek a spanyolokkal, csehekkel, skótokkal közös csoportban szereplő csapata nem adta könnyen magát egyetlen meccsen sem, sőt 4 pontot szerzett. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy félni kell tőlük.

– Mikortól lesz együtt a válogatott?

– November 7-én Telkiben kezdjük a felkészülést, 24 fős keretet hívtunk össze, számítok Gerára és Dzsudzsákra is.

– Új fiúk?

– Abszolút újonc nem lesz. Ám lehetőséget adtunk Tőzsér Dánielnek – aki eddig nálam nem volt kerettag –, mert kiválóan játszik a Genkben, és újra meghívtam a válogatottba a már korábban bemutatkozott Feczesin Róbertet a Bresciából. És újra kerettag lett Kádár Tamás, aki a Premier League-ben, a Newcastle Unitedben többször is szerepelt már.

– Pár nappal később, 15-én Poznanban lép pályára a válogatott Lengyelország csapata ellen, szintén barátságos találkozón. 2007-ben meccseltünk velük utoljára, az is barátságos találkozó volt, és Lengyelországban 1-0-ra győztünk Hajnal tizenegyesgóljával. A lengyelek tudását nehéz megítélni, hiszen mint rendező ország, nem vettek részt a selejtezőkön. Miként vélekedik róluk?

– A lengyel labdarúgás, hasonlóan hozzánk, többször volt csúcson, és sokszor hullámvölgyben. Egyébként több játékosuk is nagy klubcsapatokban szerepel, tehát nem lesznek könnyű ellenfelek, ám bízom benne, hogy megfelelő módon tudunk velük szemben megmérkőzni. Mert jó lenne, ha úgy búcsúznánk, hogy elégedetten várhatjuk majd a világbajnoki selejtezőket, amelyek jövő év szeptemberében kezdődnek. 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!