Az utolsó lépcsőfok már magas volt: Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán szombaton 1:6, 3:6-ra kikapott a második helyen kiemelt Errani, Vinci duótól a Wimbledoni Grand Slam torna női páros döntőjében.

A 21 éves magyar teniszezőnő ezzel együtt szenzációs két héten van túl, és megmutatta, képes lehet arra, hogy Temesvári Andrea 1986-os Roland Garros-diadala (női páros Martina Navratilovával) után ő legyen a következő magyar GS-győztes.

A női egyes fináléjában is elmaradt a csoda, hiszen a nagyszerűen játszó cseh Petra Kvitová 6:3, 6:0-ra kiütötte a verseny meglepetésemberét, a 20 esztendős kanadai Eugenie Bouchardot. Kvitová ezzel 2011 után másodszor nyert a sportág szentélyében.

A férfi döntőt vasárnap 15 órától Novak Djokovics és Roger Federer vívja: a két klasszis most először mérkőzik meg az év hagyományosan legjobban várt viadalának döntőjében. Djokovics győzelme esetén, Rafael Nadal korai búcsúja miatt, hétfőtől átvehetné a világranglista első helyét, míg a 18. Grand Slam trófeájára hajtó Federer kritikusainak üzenne: korai még leírni!

Címkék: tenisz

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!