Zdenek Scasny távozása után a bajnoki címvédő DVSC-TEVA új vezetőedzője Kondás Elemér, aki eddig a második csapatot irányította. Megbízatása a szezon végéig szól. A 48 éves „új” tréner szerint a most 6. Debrecen a második helyre is odaérhet. Kondás segítői Sándor Tamás, Györki Gábor és Erdélyi Miklós.

 
Tavasz: 8 mérkőzés, 1 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség, 7 pont, 11-16 gólarány

– Egyes sajtóorgánumok már hétfőn közzétették, hogy a távozó Zdenek Scasny helyére önt fogják kinevezni, így gondolom, nem érte meglepetésként a bejelentés, vagy igen?

– Azért némileg meglepett a döntés. Ter­mé­szetesen nagyon boldog vagyok és óriási megtiszteltetésnek tartom, hogy én irányíthatom a DVSC-TEVA együttesét. A hét elején úgy kezdtük el kollégáimmal az edzéseket, hogy egy megfelelő alapot szolgáltassunk a majdani tréner munkájához, most úgy alakult, én folytathatom ezt a munkát.

– Remekül indult a szezon az európai kupaszerepléssel, mi romlott el a tavaszra? Mi az új stáb legégetőbb feladata?

– A legfőbb feladatunk az, hogy fölrázzuk a társaságot. Az természetes, hogy egy edzőváltást követően mindenki igyekszik jobban összpontosítani és többet kihozni magából. Ezt fontosnak tartom, és ne feledjük, hogy a jelenlegi gárda nagy része ősszel az Európa Ligában szerepelt, tehát jó futballistákról van szó, akiknek valamilyen oknál fogva tavasszal nem ment úgy a játék, ahogyan elvárták a drukkerek és a közvélemény is. Mindenesetre az eredmények mindig közösek: akár sikeres, akár kevésbé sikeres időszakról beszélünk.

– Gyökeres változtatásra van szükség vagy a távozott cseh tréner játékrendszerében gondolkodik ön is?

– Az idő rövidsége miatt gyökeres változtatásokra nincs lehetőségünk, véleményem szerint finomítanunk kell néhány elemet a játékrendszerünkben és a gárda stílusában.

– Mi lehet a szezonban a Loki célja?

– „Nem szeretnék konkrét helyezést mondani, az a leglényegesebb, hogy minél több pontot gyűjtsünk. A célom az, hogy a DVSC az őt megillető helyen végezne a bajnokságban. Ha reálisan nézem a dolgokat, akkor a második hely a célunk.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!