A jelenleg legmagasabban jegyzett magyar labdarúgó, Dzsudzsák Balázs már az orosz Anzsi Mahacskala játékosaként vesz részt az ausztriai edzőtáborozáson, sőt már edzőmérkőzésen is játszott. Óriási az érdeklődés iránta, mind a hazai, mind pedig az orosz újságírók körében. Ám Balázs csak sajtótájékoztatókon nyilatkozhat. Ezt mondta el a Vasárnapi Híreknek Vörösbaranyi József, a játékos menedzsere, aki jelen volt Dzsudzsák csütörtöki bemutatkozó találkozóján.

Közölte: Balázs kreatívan játszott, nagyon sok jó megmozdulása volt, igaz, gólt nem szerzett. Arról faggattuk Vörösbaranyit, hogy mióta van kapcsolatban Dzsudzsákkal, s áruljon el egy szakmai titkot: mi egy játékos átigazolásának mechanizmusa – főként azután, hogy Magyarországon sokan meglepődtek, amikor Dzsudzsák Hollandiából egy dagesztáni csapathoz igazolt.

– Egy játékos ügynökének állandóan képben kell lennie. Balázst már több mint egy éve figyelték az Anzsi szakemberei, és olyan ajánlatot tettek neki és a PSV Eindhovennek, ami kihagyhatatlan volt. Egyébként több mint 50 játékos ügyét intézem – mondta a menedzser –, Priskin Tamás, Fülöp Márton, Ferenczi István és Torghelle Sándor is a közreműködésemmel került külföldre. Nem a világ végén, hanem Moszkvában lett lakása Balázsnak, méghozzá egy csodálatos lakóparkban, mint a többi csapattársának, csak a hazai mérkőzésekre utaznak majd Dagesztánba. Balázs nem beszél oroszul, de van „tolmácsa”: a labda, amelyet perfektül használ. Ezt már az első közös tréningen és mérkőzésen is észrevették a csapattársak.

Kíváncsiak voltunk rá, hogy miért zárkózik el Balázs a médiával való közvetlen kapcsolattartástól.

– Szigorú előírások vannak az új csapatánál, általában külön engedéllyel és sajtótájékoztatókon lehet a játékosokat kérdezni. Persze ez nem azért van, hogy kínos kérdéseket ne tegyenek fel nekik, hanem mert ez a sajtóstratégiájuk.

– Balázs csapata jelenleg a negyedik, és nagy várakozással tekintenek a július végén folytatódó orosz bajnokságra. Igazolnak-e még új játékost?

– Erről nem tudok beszámolni, de az Anzsi vezetői elmondták, a klubtulajdonos egy klasszis csapatot akar építeni, s ehhez további igazolásokat tervez.

 

Szinte naponta jelenik meg egy-egy újabb név a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató orosz Anzsi Mahacskala kívánságlistáján. Ezúttal a Porto brazil csatárát, Hulkot hozták kapcsolatba a klubbal, érte állítólag 50 millió eurót is hajlandóak lennének fizetni a dagesztániak.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!