Nem sikerült. Legszívesebben csak ennyit írnánk a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének első elődöntőjéről, ahol a német Kiel 29-26-ra legyőzte a Veszprémet.

 
Fotó: MTI/AP, Martin Meissner

Ellentétesen teltek az elmúlt hetek a két együttesnél, hiszen a Veszprém a magyar bajnokság gyors lezárása óta nem játszott éles meccset, a Kiel viszont a Bundesligában még néhány napja is küzdött az aranyéremért. Utólag persze ezt már könnyű belátni, de nagyon úgy fest, utóbbi módszer volt a célravezető, a Veszprém ugyanis a hosszú kihagyás után nem igazán tudott felpörögni, száz százalékig koncentrálni az idény legfontosabb találkozóján – a hosszú szezon után elvileg lestrapált Kiel pedig csak nem akart elfáradni…

Pedig a mérkőzés eleje még biztató volt, először ugyanis a Veszprém tudott háromgólos, egy ilyen kiélezett meccsen már-már jelentősnek mondható előnyt szerezni.

A kieliek izlandi edzője, Gislason nem habozott 15 perc után kapust cserélni, és mint rövidesen kiderült, ez volt a találkozó egyik kulcsmomentuma. Az idény során rendre második számú hálóőrként szereplő svéd Palicka élete meccsét játszotta, 50% fölötti hatékonysággal védett, teljesen elbizonytalanítva a komplett veszprémi lövősort. Félidőben 13-13-at mutatott az eredményjelző, de érezhető volt, szükség lesz egy vérbeli vezérre, ha ezt a meccset hozni akarja a Veszprém.

Hiába vártuk azonban, hogy valaki a csapat élére álljon, bár nagyon akartak, de sem Nagy Lászlónak, sem Momir Ilicsnek nem sikerült támadásban klasszisteljesítménnyel előrukkolni, az év legjobb beállójának választott Renato Sulicot pedig a 43. percben könyöklésért piros lappal kiállították. A Kiel ekkor már 3 góllal vezetett, és bár a veszprémieknek volt még esélyük visszajönni, a sorsdöntő pillanatokban megremegtek a kezek, a németek pedig minden hibát könyörtelenül büntettek, többnyire gyors indításokkal. A hihetetlen iramot, rengeteg ütközést és ezzel párhuzamosan egy kissé talán szokatlan bírói felfogást hozó találkozón, a szurkolói szemüveget egy pillanatra letéve, el kell ismerni: a Kiel megérdemelten jutott a BL fináléjába, míg a Veszprém a vasárnap 15.15-kor kezdődő bronzmeccsen tehet azért, hogy jó emlékkel zárja az idényt.

Jövőre pedig nagyon szeretnénk azt írni: sikerült.

Címkék: kézilabda

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!