A Veszprém itthon is kikapott egy góllal a Kieltől, így kiesett a BL-ből

 
Nem sikerült mindig így őrizni a vendégek ászát, Narcisse-t (fehérben) - fotó: Kovács Anikó, MTI

A címvédő THW Kiel kettős győzelemmel búcsúztatta az MKB Veszprém csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Eddig a szikár tények. Aki csak ezt hallja vagy olvassa, azt hiheti, hogy a német sztáralakulat átgázolt a magyar bajnokon – pedig a fenti mondatban nagyon sok minden nincs benne, amit pontosan tud mindenki, aki látta a párharc két mérkőzését. Nincs benne például, hogy a Veszprém idegenben 45 percig szenzációsan játszva 6 góllal is vezetett, mielőtt a játékvezetők által „finoman” támogatott Kiel feljött, majd Narcisse bombájával az utolsó pillanatban 32-31-re megnyerte az első találkozót.

És nincs benne az sem, hogy a bakonyiak a szombati visszavágón megint extázisban játszottak, többször állva hagyták az ellenfelet és vezettek négy góllal, sőt még a 45. perc elején is továbbjutásra álltak. Sajnos a befejezés megint nem sikerült jól, ami – talán nem elfogultság – ismét csak nem volt független az ezúttal dán bíróktól, akik kulcspillanatokban többször a Kiel javára ítéltek a kétes szituációkban. Hiba lenne persze a kiesést a játékvezetők nyakába varrni, a meccsek végére kissé elfáradó Veszprém sajnos technikai hibákkal maga is tett azért, hogy lemaradjon a négyes döntőről. A párharc sorsa három perccel a vége előtt, 29-26-os vendégvezetésnél dőlt el, a veszprémiek ezután még megpróbálkoztak a csodával, de végül egyenlíteniük sem sikerült, a Kiel 29-28-ra nyert és 61-59-es összesítéssel jutott a június eleji, kölni Final Fourban. A szombati meccsen ezért a 7-7 gólos Vujin és Jichá tett a legtöbbet, míg magyar oldalon az elején villogó, de később támadásban szinte teljesen kikapcsolt Nagy László, valamint Sulic és Ugalde voltak a legeredményesebbek, 5-5 góllal.

Mióta Final Fourt rendeznek a Bajnokok Ligájában (2010 óta), most először jutott be a legjobb négybe a sorozat címvédője, jelesül a Kiel, amelyik ugyan tényleg szenzációs, világsztárok sorával teletűzdelt csapat – csak épp a 120 percnyi játék alatt látható volt, hogy koránt sem verhetetlen. Nem lenne meglepő, ha a BL végjátéka után, amelyben a papírforma szerint a Kiel begyűjti a trófeát, azt mondhatnánk, hogy a németeknek a negyeddöntőben volt a legnehezebb dolguk. Az a fránya sorsolás, ugyebár. A Veszprém pedig jövőre, ha hinni lehet a híreknek, még tovább erősödő kerettel (a Kieltől Momir Ilics például szinte biztosan érkezik) újra nekivághat a BL-kalandnak. Csak ne kellene addig olyan sokat várni…

Címkék: sport, kézilabda

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!