Nyolc csapat és nyolc csapatkapitány maradt talpon a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Következzen a kapitányok rangsora, amelyből a klubok erőviszonyaira is bátran következtethetünk.

 
Philip Lahm

➑ Marinos Satsias, az APOEL 33 éves ciprusi válogatottja, kiváló védekező középpályás. A szűrés és labdaszerzés mellett a kontratámadások vezetése is az ő feladata.

➐ Ha jó vezető akarsz lenni, tudnod kell kezelni a körülötted szambázó hatalmas egókat! A 31 éves Luisao – magyarul: Nagy Lajos – 2003 óta jól bevált, oszlopos tagja a Benficának. Negyven­há­romszoros brazil válogatott, nem spórol társai kritizálásával, gyakran összekülönbözik velük a pályán.

➏ Steve Mandanda kapusként viseli a karszalagot az Olympique Marseille-nél. 26 éves, tizennégyszeres francia válogatott, és klubcsapatában ő az első számú kapus. Listánkban csak azért szorult a hatodik helyre, mert nem jelent elég nagy veszélyt az ellenfél kapujára…

➎ Az AC Milanban 2009 óta Massimo Ambrosini az első ember a pályán, noha nem állandó kezdő. A csapatkapitányi tisztet egyértelműen kora és tapasztalata miatt érdemelte ki. A 34 éves játékos Maldinitól örökölte a karszalagot.

➍ A Chelsea ikonja, sőt szinonimája John Terry immár 10 éve irányítja a csapatot a pályán. A klub történetének legsikeresebb kapitánya.

➌ Az elmúlt száz év egyik legjobb kapusa tartja össze a Real Madridot és a spanyol nemzeti csapatot a pályán. Iker Casillas is előrébb kerülhetett volna a listán, ha többet vállalna támadófociból.

➋ Carles Puyol egyike azon védőknek, akik mintha sosem öregednének meg. 33 évesen is a világ leg­jobb csapatának kapitánya. 2004 óta a Barcelonát irányítja, állandó kezdő a spanyol vá­­lo­­gatottban és minden elképzelhető trófeát megnyert már.

➊ Első helyen a német válogatott és a Bayern München csapatkapitánya áll, a világ egyik legjobb hátvédje, Philip Lahm. Játékát higgadtság és kreativitás jellemzi, valamelyik mindig kihúzza a bajból.

Á. D.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!