A Bajnokok Ligája első fordulója után összeállítottuk a legjobbak jelenlegi erősorrendjét. Szubjektív top 8-as listánk az eredmények és a mutatott játék fényében körről körre frissül majd, addig is vitatkozni szabad, sőt elvárt!

  <h1>Franck Ribéry (Fotó: AFP)</h1>-
  <h1>Lionel Messi (Fotó: AFP)</h1>-
  <h1>Cristiano Ronaldo (Fotó: AFP)</h1>-

Franck Ribéry (Fotó: AFP)

- – Kép 1/3

1. Bayern München: a korántsem olyan gyenge CSZKA Moszkva 3-0-s kiütésével rajtoltak a bajorok, akiknek így teljes joggal jár az első hely a listán. Ha a bombaerős keret és Pep Guar diola vezetőedző végleg „egymásra talál”, az idény végén könnyen szemtanúi lehetünk a BL-történet első címvédésének.

2. Barcelona: hosszú idő után rajtolt úgy egy BL-szezon, hogy nem a katalánok a sorozat legnagyobb esélyesei. Ettől persze még a második helyet csalódásként élnék meg, mint ahogy Messi sem „bírta ki”, hogy ne válaszoljon mesterhármassal Ronaldo egy nappal korábbi triplájára.

3. Real Madrid: a királyi gárdáé volt az első forduló legnagyobb győzelme, és a 6-1-es sikert nem is akárhol, a Galatasaray rettegett otthonában érték el. Sokan már most is a 3. helynél előrébb rangsorolják őket, hiszen edzőjük, Carlo Ancelotti is igazi BL-specialista. Azért még várjuk meg, hogyan alakul Ronaldo és Bale kapcsolata.

4. Manchester United: Elöl csillagos ötös, hátul hármas alá: így lehetne osztályozni a Vörös Ördögöket a Leverkusen elleni 4-2-es győzelem után. A két beszedett gól aggasztó, hiszen találkoznak még ennél hatékonyabb támadógépezetekkel is. Persze, ha Rooney és van Persie közben mindig legalább eggyel többször talál be, nincs baj.

5. Manchester City: tavaly és tavalyelőtt sem élte túl a csoportkört a City, így hát itt az idő, hogy végre a játékosállomány erősségének – és a milliárdos tulajdonos Manszur sejk elvárásainak – megfelelően szerepeljen az együttes. A Plzen kiütése (3-0) után a következő fordulóban már jön is az első igazi erőpróba: a Bayern érkezik az Etihad-stadionba.

6. Dortmund: az első csapat listánkon, amely nem győzelemmel kezdett (kaotikus meccsen 2-1-re kapott ki Nápolyban), de a tavalyi döntős szereplés után egy kis türelem igazán jár a fekete-sárgáknak, mielőtt visszasorolnánk őket. Azért nem árt vigyázniuk, a rajtuk kívül a Napoli, Arsenal, Marseille trió alkotta halálcsoportban több botlás nem igazán fér bele.

7. Chelsea: a két évvel ezelőtti győztes az első kör meccsei előtt még jóval előkelőbb helyre került volna, a Basel elleni hazai zakó viszont több mint kínos. Többen viccesen megjegyezték, a Kékek nyilván a csoport harmadik helyére, és ezzel az Európa Liga-címvédés esélyére pályáznak, valójában persze Mourinhóéknak ez maga lenne a katasztrófa.

8. Paris Saint-Germain: nem is az Olympiakosz elleni, idegenbeli 4-1-es siker az igazán ijesztő a PSG ellenfeleinek, hanem az, hogy ezt úgy érték el, hogy legnagyobb ászuk, Ibrahimovic nem is játszott jól. A francia bajnok várhatóan megszerzi a csoportelsőséget, így könnyen újra negyeddöntőbe juthat. A mi listánkon éppen befért a legjobb 8 közé, kiszorítva az Arsenalt, a Juventust és a Napolit.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!