Jövő héten, pénteken a második tavaszi fordulóval folytatódik a labdarúgó NB I 2010/2011-es szezonja! Tavaly novemberben már lejátszották a tavaszi idény első meccseit.

A csapatoknak hétfőn éjfélig még van idejük, hogy megerősítsék keretüket. Mint ahogyan ilyenkor lenni szokott, a szezon közepén még rengeteg a nyitott kérdés. Például Zdenek Scasnyval, a Loki újdonsült vezetőedzőjével folytatódik-e a hajdúsági sikersztori, vagy milyen hatással lesz a Ferencvárosra a kitört tulajdonosi zűrzavar, felkapaszkodik-e az Audival 2015-ig leszerződő Győri ETO az éllovasok közé, vagy miként alakul a több alapembert is elengedő Újpest sorsa? A legnagyobb kérdőjel a fehérvári együtteshez kapcsolódik, nevezetesen behozható-e a listavezető Videoton hétpontos előnye, avagy megnyerik első bajnoki címüket, s ezzel kiharcolják a hőn áhított indulási jogot a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Az persze bizakodásra ad okot, hogy André Alves, a fehérváriak brazil gólvágója maradt a csapatnál – Mezey György és a Fejér megyei publikum nagy örömére.

Az éllovas kerete eddig nem sokban módosult, nem úgy a címvédőé. A Debrecen két játékosa is eligazolt – Laczkó Zsolt és Kiss Zoltán egyaránt külföldön folytatják – és több fiatal került kölcsönbe. Érkezett Illyés Gyula a Zalaegerszegtől, valamit a nigériai Eugene Salami. Az Újpestet több meghatározó játékos hagyta el. Elég, ha csak Simon Krisztián, Tisza Tibor vagy Korcsmár Zsolt nevét említjük.

A 17. forduló egy alsóházi rangadóval kezdődik Siófokon, ahol a Balaton-partiak a Győri ETO-t fogadják.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!