Közhely, hogy minden apró sikert meg kell tudni becsülni, de ha valamire, hát az ínséges időket élő magyar klubfutballra mindenképp igaz. Főleg, ha ez a bizonyos siker nem is annyira apró, hiszen a MOL Vidi FC csütörtök este az Európa-liga 3. fordulójában idegenben győzte le 2-0-ra a jóval esélyesebbnek tartott görög PAOK Szalonikit.

 

Ezzel egyébként napra pontosan hat év után nyert a nemzetközi porondon főtáblás mérkőzést egy magyar együttes: 2012. október 25-én szintén az El-ben az akkor még Videoton nevet viselő alakulat 2-1-re győzte le a svájci Baselt hazai pályán. Az eddigi utolsó idegenbeli csoportkörös magyar sikerhez pedig már majdnem 14 évet kell visszamenni az időben: a Ferencváros 2004 decemberében a skót Hearts otthonában nyert 1-0-ra. Hogy az mennyire nem ma volt, jól mutatja, hogy akkortájt még a sorozatot is máshogy, UEFA-kupának, hívták.

A mostani győzelemmel egy csapásra nyílt lett a második helyért, és vele a továbbjutásért zajló küzdelem az L jelű csoportban. Az kis túlzással már a sorsolás pillanatában eldőlt, hogy az első hely a Chelsea-é lesz, és az angolok eddig 3-ból 3 győzelemmel magabiztosan menetelnek is, pedig többnyire tartalékos összeállításban játszanak. Mögöttük viszont a PAOK-nak, a Vidinek és a BATE-nak is 3 pontja van, ráadásul úgy, hogy mindhárman idegenben arattak egy-egy sikert. A magyar bajnok a november 8-i negyedik fordulóban a görögöket fogadja a budapesti Groupama Arénában.

FOTÓ: SAKIS MITROLIDIS, AFP

 

Címkék: sport

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!