-

„Én nem fogok visszatérni az NB I-be, nem igazolok a Videotonba, hogy sztenderd válogatott lehessek. Alig vártam, hogy kikerüljek külföldre, és azt tanácsolom minden magyar focistának: amint lehetősége van, igazoljon ki, mert ég és föld a különbség a hazai és a külföldi labdarúgás között” – ezt még 2010. szeptemberi nyílt levelében írta a válogatottságot lemondó Huszti Szabolcs. „Mindenki biztosított arról, hogy a Vidinek komoly céljai vannak. Hosszú távú szerződést írtam alá, úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam!” – ezt pedig ugyanő nyilatkozta most a székesfehérvári klub honlapjának.

Rendben, ne legyünk nagyon igazságtalanok, a két idézet között eltelt bő hét év, ezalatt pedig sok minden változhat. Más kérdés, hogy ha felidézzük Huszti 2010-es levelének talán legtöbbet idézett szavait, úgy fest, ez a közeg még mindig az, amit a középpályás annak idején itt hagyott: „Ami most zajlik, annak köze sincs a realitáshoz. Az hülyítés. Az nevetséges.”

A 34 esztendős, jelenleg térdsérüléséből lábadozó játékos idehaza a Ferencváros és a Sopron együtteseiben játszott, majd 2005 után megfordult a francia Metzben, a német Hannoverben és Frankfurtban, az orosz Zenit Szentpétervárnál, illetve a kínai Csangcsun Jatajnál. Utóbbi klubnál a hírek szerint havi 100 millió forintnak megfelelő összeget keresett, kérdés, Fehérváron ehhez képest mennyivel kellett alábbadnia.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!