Sok közös motívum volt a labdarúgó NB I szombat délutáni találkozóiban. A legszembetűnőbb az, hogy az idegenben játszó csapatoknak egyáltalán nem termett babér, mind az öt hazai pályán játszó együttes megszerezte ugyanis a három pontot.

A Honvéd–Zalaegerszeg, a Kaposvár–Pápa és a Paks–Újpest mérkőzéseknél ráadásul nemcsak az eredmények voltak egyformák (2-0), hanem mind a három helyen egy duplázó játékosnak köszönhetően alakult ki az eredmény: a Honvédnál az előző körben is duplázó Ivancsics Gellért, a Kaposvárnál a szerb Miroszlav Grumics, a Paksnál pedig Hrepka Ádám talált be kétszer. A legbiztosabb győzelmet a Haladás aratta a második félidőben tizenegyest is hibázó Vasas ellen (3-0). Vereségükkel az angyalföldiek immár kiesőhelyen állnak, bár a 9.-15. helyeken továbbra is rendkívül szoros a tabella.

A Kecskemét állt a legközelebb ahhoz, hogy pontot szerezzen vendégként, pedig látszólag az ő dolguk volt a legnehezebb a listavezető Debrecen otthonában. A kecskemétieknél Bartus Lajos megszerezte a nap egyetlen vendéggólját, ami sokáig úgy tűnt, egy pontot érhet, Nagy Zoltán azonban a hosszabbítás első percében 18 méterről megszerezte a Loki győztes gólját. A Debrecen ezzel visszaállította hatpontos előnyét a Siófokot még pénteken kiütő Győrrel szemben.

A vendégcsapatok becsületét ma a Ferencváros és a Videoton próbálhatja megmenteni, igaz, a két újonc, a Pécs és a Diósgyőr vendégeként egyiküknek sem lesz könnyű dolga.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!