Görbicz Anita anyai örömök elé néz, így ebben a szezonban már csak az orvosa által jóváhagyott edzéseken vesz részt, mérkőzést nem vállal. Ez természetesen azt jelenti, hogy a magyar női kézilabda-válogatottnak első számú irányítója nélkül kell megvívnia a december 7-én rajtoló Európa-bajnokságot.

 
Görbicz távollétében Győrben és a válogatottban is Kovacsics Anikóra hárulhat nagyobb szerep - Fotó: Kovács Anikó, MTI

„Húsz évig a kézilabda játszotta a főszerepet az életemben, és most úgy éreztem, itt az ideje más szerepet is vállalnom. Nagyon boldog vagyok, hiszen a baba egészséges, és én is jól érzem magam, mert már nagyon vártam a jó hírt. Elhatározásomat a nyár elején a klubommal és Németh András szövetségi kapitánnyal is egyeztettem, akik elfogadták a döntésemet” – nyilatkozta most Görbicz, akit párja, Vincze Ottó a Győr 2013-as BL-győzelme után jegyzett el.

„A válogatott szurkolói gyarapodtak, hiszen Anita lesz talán a csapat legnagyobb drukkere a decemberi Európa-bajnokságon. A pályán nem lehet velünk a tornán, így természetesen ez komoly feladat elé állít minket” – foglalta össze tömören a helyzetet Németh András, a válogatott szövetségi kapitánya. A győri klub illetékesei természetesen szintén pozitívan beszéltek, még úgy is, hogy a kapus Katrine Lunde után idén a második kulcsemberük – jóformán lehetetlen – pótlását kellene megoldaniuk.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!