Nem felejtett el vezetni – így kommentálták a versenyzőtársak ifj. Tóth János, Janika győzelmét a székesfehérvári ralifutam után. A vezetői tudásra vonatkozó megjegyzések hátterében az áll, hogy a hétszeres abszolút magyar bajnok 3 éves kihagyás után tért vissza az országos bajnoki futamokra.

 
Ifj. Tóth János - Fotó: Marjai János, MTI

– Három évvel ezelőtt meglepetésre abbahagyta a versenyzést. Nagyon nehéz volt döntés?

– Ez nem volt végleges döntés, a helyzetem volt nagyon nehéz, mert nem volt megfelelő támogatói hátterem. Szerencsére 2015-re a Peugeot Hungária segítségével sikerült megteremteni a feltételeket, és egy Peugeot 208 R5-tel visszatérhettem az Országos Rallye Bajnokság első osztályába.

– A kétszeres abszolút magyar bajnok Szőke Tamás személyében új navigátora van. Ez egy régi ismeretség vagy a „véletlen” hozta így?

– Tamás korábban sok kiváló pilótával versenyzett. Mi nem ismertük egymást közelebbről, de ő is új lehetőségeket keresett, összetalálkoztunk, és ennek most mindketten nagyon örülünk.

– A szezonnyitó Eger Ralin még nem ment minden simán.

– Igen, ott volt egy csúszásunk, hat percet töltöttünk az árokban, és csak a 25. helyen végeztünk, utána viszont két dobogós helyezés következett.

– Székesfehérváron pedig már győztesek lettek. Könnyen összecsiszolódtak?

– Az összecsiszolódás egy hosszú folyamat, és még több futam áll előttünk. A többiek nagyon gyorsak, de remélem, hogy továbbra is jönnek majd az eredmények.

– Hol lesz a következő verseny?

– Július 10–12. között Veszprémben állunk rajthoz.

– 47 éves, de mindenki a becenevén, Janikának hívja.

– Még nem én vagyok a legidősebb a mezőnyben. Az életem az autóversenyzésről szól, a lendületem töretlen, legfeljebb előbb-utóbb Jani bácsi leszek.

Címkék: sport, Interjú, autósport

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!