„Maradjatok még!” – mondják kedvesen a Loki szurkolók a lehajtott fejjel távozó hazai nézőknek. A meccs a hajrájába fordul, a hangulat frenetikus. Harmincháromezer néző egy stadionban. Az eredmény 1-4. – Maradjatok még, ne siessetek annyira!

  <h1>A bécsi B-közép elegánsan és nagyon barátságosan, olaszul emlékezett meg az olaszországi földrengés áldozatairól</h1>-
  <h1>Az AS Roma már 1-2-re vezetett Bécsben az Austria Wien ellen a csapatkapitány, De Rossi góljával - Forrás: AS Roma</h1>-

A bécsi B-közép elegánsan és nagyon barátságosan, olaszul emlékezett meg az olaszországi földrengés áldozatairól

- – Kép 1/2

Ha valaki valamiért úgy érezné, hogy a bevezetőben olvasható adatokkal és mondatokkal valami nem stimmel, elárulom: minden a helyén van. Csak éppen Budapesttől 250 kilométerrel nyugatra zajlanak az események. Bécsben. Az Austria Wien–AS Roma összecsapáson. Ahol alighanem több magyar fizetővendég buzdítja csapatát, mint bármelyik magyar bajnoki mérkőzésen. Ha nem tudnánk, hogy a magyarok imádják a labdarúgást, és egy jó fociért képesek száz és ezer kilométereket is utazni, azt gondolhatnák, hogy kiéhezett magyar szurkolók járják Európát csak azért, hogy egy-egy jó meccset lássanak. A helyzet azonban az, hogy kiéhezett magyar szurkolók járják Európát csak azért, hogy egy-egy jó meccset lássanak. Amiért hajlandók pénzt is áldozni.

Ezúttal nem is kellett messze menniük. Bécs mindössze 250 kilométer Budapesttől. Debrecenből sincs 500. A nyugati határszéltől pedig... De nem is a kilométer a lényeg, nemde? A osztrákok Rómában szépen meglepték a farkasokat, így a 3-3-as döntetlen után reménykedve várták a bécsi visszavágót. Az Európa Liga csoportmérkőzése kisebbfajta riadalmat keltett Bécsben, mert úgy tűnt, mintha több rohamrendőrt vezényeltek volna ki a stadionhoz, mint ahányan északra utaztak a római ultrák, így fordulhatott elő az is, hogy a jegyvásárlók jelentős hányada csupán a stadionból kiáradó gólörömök hangerejéből értesülhetett az aktuális állásról. Mire ugyanis a helyi biztonságiak végeztek a beléptetéssel, az AS Roma már 1-2-re vezetett a csapatkapitány, De Rossi góljával (képünkön).

A mérkőzést végül a AS Roma nyerte 2-4-re, de az a bizonyos „Maradjatok még!” mondat 1-4-es állásnál hangzott el. Vagyis, aki maradt, az láthatott még egy szépítő gólt a hazaiaktól. A legnagyobb szépítés azonban nem a pályán zajlott. Mert felvetődik a kérdés, hogy kerültek lokisták Bécsbe? Ennek történelmi okai vannak.

A DVSC-utánpótlás kölyökcsapata ugyanis három évvel ezelőtt részt vett egy labdarúgótornán. A gond csak az volt, hogy a torna mögött álló céget is érintette a Quaestor csődje. A dobogósok jutalmul egy Bajnokok Ligája-meccsre szóló invitációt nyertek.

Ez a mostani ugyan Európa Liga, de egy felszámolási botrányokhoz szokott országban igen becsületes szépítésnek tűnik már az is, hogy a kölyköknek összehoztak egy európai fociélményt. Lehet, szívük mélyén nem is a távozókat marasztalták volna a debreceniek. Maradtak volna még.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!