Tovább tart Usain Bolt idei „bujkálása”, miután a hatszoros olimpiai bajnok jamaicai atléta minap az előzetes tervekkel ellentétben mégsem állt rajthoz hazája világbajnoki válogatóján. Ez még nem jelenti azt, hogy lemaradna az augusztusi pekingi vb-ről, hiszen címvédőként 100 és 200 méteren is biztos a helye – kérdés csak az: él-e a lehetőséggel?

 
Usain Bolt - Forrás: Profimedia

A mostani visszalépés után ugyanis sokan már vészharangokat kongatnak, mondván, a 28 esztendős Bolt messze nincs olyan formában, hogy eséllyel vegye fel a küzdelmet a 100 méter ranglistáját 9,74-es idővel vezető, többszörös eltiltásból visszatért amerikai Justin Gatlinnel.

Összehasonlításképpen Bolt idei legjobbja 10,12 a legrövidebb távon. Márpedig ha valaki, ő nem szeret veszíteni, így könnyen lehet, hogy az atlétika, sőt az egyetemes sportvilág utóbbi éveinek egyik legnagyobb sztárja idén már nem erőlteti a versenyzést, és minden erejével a jövő évi riói olimpiára készül, ahol újabb három első hellyel (100 m, 200 m és a 4x100-as váltó) az aranyérmek számában beérné az atlétika két nagy csillagát, Carl Lewist és Paavo Nurmit.

Címkék: atlétika

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!