Olaszország, Hollandia, Chile, Elefántcsontpart – ha egy labdarúgó-világbajnokság sorsolásán összejönne ez a négyes, alighanem ezt kiáltanák ki a „halálcsoportnak”.

 
Kiesett az olasz válogatott - Fotó: Miguel Medina, AFP

A jövő évi oroszországi vb-n viszont nemhogy nem lesz ilyen kvartett, de az említett 4 válogatott közül egyiket sem láthatjuk majd a tornán. A nagy lemaradók közé tartozik még Ghána vagy épp az Egyesült Államok is, a hírek szerint azonban utóbbiak háza táján egyelőre nem nyugodtak bele, hogy csúcsfutball nélkül maradnak jövő nyáron.

Az amerikai szövetség ugyanis vizsgálja annak lehetőségét, hogy az „igazi” 2018-as vb előtt egy minitornát rendezzen a lemaradó neves együttesek részvételével. Konkrétumról, például a csapatok számáról és kilétéről egyelőre nem tudni, de nem meglepő módon eddig a cikk elején említett országok kerültek szóba. Az ötlet elsőre nem tűnik rossznak, a világbajnokság előtti időszakban, amolyan vb-hangulatba hozó jelleggel, akár jelentős nézői érdeklődés is övezhetné a találkozókat. Kérdés persze, hogy össze lehet-e egyeztetni a dolgot a versenynaptárral, illetve az sem biztos, hogy a nagy kimaradók – mint az 1958 után ismét hiányzó olaszok – szívesen kelnek útra erre az esetleges „vigasztornára”.
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!