Amilyen pocsékul szerepel idén a bajnokságban a Liverpool együttese, annyira jól megy neki a kupákban. A Premier League-ben csak a nyolcadik helyen álló Vörösök a Ligakupa februári megnyerése után szombaton a városi rivális Everton 2-1-es legyőzésével bejutottak az FA Kupa döntőjébe is.

A 218. Mersey-parti derbit Andy Carroll 87. percben szerzett fejes gólja döntötte el. A liverpooliak ellenfele a fináléban a ma 19 órakor kezdődő Chelsea–Tottenham mérkőzés győztese lesz. Az FA Kupa-elődöntők miatt a bajnokságban csak hat találkozóra kerül sor a szombattól hétfőig tartó „hétvégén”. A Manchester City próbál a veszett fejsze nyele után kapni, hiszen szombaton argentin csatárainak köszönhetően (Tevez 3, Agüero 2 gólt szerzett) 6-1-re kiütötte a Norwichot, ezzel két pontra megközelítette a listavezető Manchester Unitedot. Sir Alex Ferguson gárdája ma délután az Aston Villa legyőzésével kerülhet ismét lőtávolon kívülre.

Sokan már a szerdai, Bayern München felett aratott győzelem után odaadták a Bundesliga idei bajnoki címét a Dort­mundnak, az óvatosabbak viszont még megvárták, mire megy a címvédő szombaton az ősi rivális Schalke otthonában. A Ruhr-vidéki rangadón a fekete-sárgák korán hátrányba kerültek, de Piszczek és Kehl góljaival fordítottak, így a Bayern döntetlenje miatt már nyolc pont az előnyük, amely három fordulóval a vége előtt több mint elégnek tűnik. A bajnoki címről minden bizonnyal ismét lecsúszó Bayern Münc­hennek így „maradt” a Bajnokok Ligája, amelynek keddi elődöntőjében a Real Madridot fogadja, míg a másik ágon szerdán a Chelsea a Barcelonát látja vendégül.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!