Legyen szó alkoholról, kábítószerekről, nőkről vagy vásárlási lázról, némely futballista hasonló belső démonokkal küzd, mint az utca embere. Csak nagyban. Justin Pedersen, a húszmillió olvasót szórakoztató amerikai bleacherreport.com internetes lap szakírója szerint a profi focistáktól éppen ezért távol kell tartani leánygyermekeinket. „Vigyázat, sok brit lesz a listán!”

1. Wojciech Szcesny, az Arsenal 21 éves lengyel kapusa sokáig magyarázkodhatott barátnője előtt, mikor lebukott saját Twitter-oldalán: éppen ott próbálta elcsábítani Letesha Collins modellt. „Itt a számom, bébi, ne add meg senkinek, de hívj fel!” Letesha egy fürdőruhás képpel válaszolt.

2. Rio Ferdinand, az MU bekkje, egyben az angol válogatott csapatkapitánya, 2003-ban még csupán megtagadta a drogtesztet, amiért 8 hónap eltiltást kapott. Egy bírósági döntés alapján az idén nyilvánosságra került: legalább tíz nővel csalta meg feleségét, akitől három gyermeke született.

3. Ferdinand John Terrytől örökölte csapatkapitányi karszalagját egy időre – úgy tűnik, egymásra kell licitálni a megtisztelő címért. John Terry hírnevét óriási botrány rombolta le. Kiderült ugyanis, hogy viszonyt folytatott egykori chelsea-s csapattársa, Wayne Bridge exbarátnőjével. Terry tettét súlyosbítja, hogy Bridge egykor nem csak csapattársa, de legjobb barátja is volt. Később azt is pletykálták, hogy a hölgy teherbe esett, amit a Terry pénzéből fizetett titkos abortusz követett.

4. Hogy teljes legyen az angol védősor, Ashley Cole sem maradhat ki. Cole februárban egy légpuskával véletlenül meglőtt egy munkatársat londoni klubja edzőközpontjában. A baleset éppen egy évvel követte a botrányt: a védő legalább öt nővel csalta meg feleségét, majd el akarta tussolni az ügyet, hazudott a Chelsea vezetőségének is.

5. Frank Ribéryt tavaly őrizetbe vették, mert alaposan belehabarodott egy 16 éves éjszakai pillangóba. A középpályás csak három hete lélegezhetett fel: a francia ügyészség ejtette a vádat.

6. Adrian Mutut élete végéig eltiltották a román válogatottságtól, buliőrülete miatt. 2010-ben a Fiorentinának és a Chelsea-nek is tartozott egy rakás pénzzel, mert kétszer is kokaint találtak a vérében. Mostanság a Cesenában talált menedéket.

7. Mialatt David Beckham a Real Madridnál játszott, egyre több hölgy, egykori alkalmazott, bébiszitter, asszisztens stb. jelentkezett: megfordult a sztár ágyában. A leghíresebb szerető Rebecca Loos volt. Személyi asszisztenseként szinte együtt éltek.

8. Angliában már régóta találgatták, vajon ki lehetett az a labdarúgó, akinek viszonya volt a Big Brother-sztár Imogen Thomasszal. A sziget­or­szágiakat sokkolta, amikor májusban kiderült: a Manchester United ikonja, Ryan Giggs csalta nejét az egykori szépségkirálynő tévésztárral.

9. Olaszország futballszerető közönsége hónapokig csámcsogott Barbara Berlusconi és Alexandre Pato közös afférjáról. Barbara ugyanis Pato klubjának, az AC Milan tulajdonosának lánya. Igen, az a Berlusconi…

10. Cristiano Ronaldót 2005 októberében szexuális zaklatás gyanújával letartóztatták, de később a Scotland Yard kellő bizonyíték hiányában megszüntette az eljárást ellene. Három évvel később egy FA Kupa meccs után egy szemtanú elmondta, hogy Cristiano Ronaldo és egy barátja drága pezsgőt rendeltek egy sztriptízbárban, majd két prostituáltat hívtak az ötcsillagos szállodai szobájukba. „Úgy fizették ki a lányokat, hogy mindkettejükkel ágyba bújjanak” – tette hozzá a névtelenséget kérő forrás.

11. A brit bulvárlapok úgy tudták, hogy Wayne Rooney két évvel ezelőtt többször is megcsalta egy prostituálttal várandós feleségét, Coleent. Az MU csatára négy hónap alatt hétszer vette igénybe az alkalmanként ezer fonttal jutalmazott 21 esztendős Jennifer Thompson szolgáltatásait, aki részletesen beszámolt az afférról. 

(Á. D.)

 

Az edzõ

Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott egykori szövetségi kapitánya 2006 januárjában keveredett kínos helyzetbe, miután egy magát dubai sejknek kiadó újságírót egy élvonalbeli angol csapat megvételére próbált rávenni. Ráadásul felajánlotta, hogy felrúgva szerződését a vb után átvenné a csapat irányítását, és odacsábítaná Beckhamet.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!