Alaposan meg kell tervezniük mostanság a hét utolsó napjait a kézilabda szerelmeseinek, ha egyetlen mérkőzésről sem akarnak lemaradni. E hétvégén Győrben női Magyar Kupa négyes döntőt (finálé: vasárnap 15.45), Veszprémben pedig a zömmel délszláv csapatokat felvonultató férfi SEHA Liga záró tornáját (döntő: vasárnap 18.00) rendezik – a közeljövő pedig még ennél is több izgalmat tartogat.

 
Tomori Zsuzsa (balra) most még ellenfélként érkezik Győrbe, a következő idényben már őket erősíti - Fotó: Kovács Anikó, MTI

A nőknél mind a három rangos nemzetközi kupában versenyben van még 1-1 magyar együttes: a Bajnokok Ligájában a címvédő Győr a negyeddöntőben a macedón Vardar Szkopje ellen játszik, míg a KEK-elődöntőben a Ferencvárosra a dán Midtjylland, az EHF Kupában pedig az Érdre az orosz Rosztov Don vár. Valamennyi párharcban a jövő hétvégén kerül sor az első meccsre. Mindhárom klub ott van a Magyar Kupa mostani végjátékában, így Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökének kijelentése, miszerint a torna Európai Szuperkupának is beillene, nem is számít olyan nagy túlzásnak.

Vetési egyébként már csak néhány hétig áll a sportág élén, az április 17-i küldöttgyűlésen családi okokra hivatkozva nem indul a posztért. Maga helyett Kocsis Máté VIII. kerületi polgármestert, a Fidesz kommunikációs igazgatóját ajánlotta az elnöki székbe.

A váltás jól illene abba az egyre hosszabb sorba, amelynek legutóbbi eleme Németh Szilárd rezsibiztos hatalomátvétele volt a birkózóknál. Úgy fest, a politika igyekszik a kézilabdával is szorosabbra fűzni a szálakat, hátha az egyre népszerűbb sportág sikereiből ő is profitálhat valamennyit…

A férfi Bajnokok Ligája folytatására még két hetet kell várni. Nem kis szenzáció, hogy a negyeddöntőbe csak a magyar csapatok közül tudott kettő is bejutni. A Veszprém útja a tavalyihoz hasonlóan ismét a Paris Saint-Germainen át vezethet a Final Fourig, míg a Szegednek a Löwen kiejtése után az utolsó állva maradt német csapat, a Kiel ellen kellene csodát tennie.

Címkék: kézilabda

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!