Hétfőn szűkíti háromfősre az Aranylabda-jelöltek egyelőre 23 nevet tartalmazó listáját a FIFA, vagyis kiderül, kiknek marad esélye elnyerni a labdarúgás legnagyobb egyéni díját a január 12-i zürichi gálán.

 
Manuel Neuer labdába rúghat a nagyágyúk mellett

Ami a „szokásos” két nevet illeti, ezúttal sem kell nagy meglepetésre készülnünk: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, ahogy 2007 óta mindig, vélhetően most is ott lesz a dobogósok között. Nem érdemtelenül persze, hiszen amellett, hogy egyéni mutatóikkal továbbra is kiemelkednek a többiek közül, Ronaldo a Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyert, Messi pedig vb-döntőbe jutott az argentin válogatottal, sőt a torna legjobbjává is őt választották.

A harmadik kiadó helyre Arjen Robben vagy Ángel di María is pályázhat, de az „illendőség” szerint az mégiscsak a világbajnok német csapat valamely tagjának járna. Az esélyesek között Thomas Müllert, Philipp Lahmot és Manuel Neuert kell említeni, közülük is a Bayern hálóőréről tartják többen, hogy akár meg is szoríthatja a szövetségi kapitányok, válogatott csapatkapitányok és újságírók részvételével rendezett voksoláson a Messi–Ronaldo duót.

A kapusok közül eddig egyedül a szovjet Lev Jasin nyert Aranylabdát, 1963-ban. Neuer mellett a napokban nagy elődje, a 2002-es szavazáson harmadik Oliver Kahn is kampányolt, bár hozzátette, kapusként nehéz olyan produkciót letenni az asztalra, amely felkelti a döntéshozók figyelmét.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!