A magyarok fele otthon és egyedül követi a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság eseményeit. Ez derül ki a Gemius Hungary tanácsadó cég online-kutatásából.

 
 

A magyarok másik fele viszont társaságban szurkol, szintén képernyők előtt (a nők 40 százaléka válaszolta, hogy a partnerével nézi majd a meccseket), és csak a megkérdezettek három százaléka utazik ki Franciaországba, hogy a helyszínen kövesse az eseményeket. Ebben nagy szerepet játszhat az is, hogy a megkérdezettek több mint fele tart a terrorizmustól az Eb-n.

Alighanem ez lesz az első olyan kontinenstorna, amelyet felerészben online követnek a magyarok. A Gemius adatai szerint 20 százalékuk interneten és élőben, 20 százalékuk ugyancsak a neten, de utólag, 8 százalékuk okos telefonon vagy tableten. A magyarok mindössze 3 százaléka gondolja úgy, hogy Magyarország nyeri a labdarúgó Európa-bajnokságot, 14 százaléka szerint viszont még csak meccset sem nyerünk. A válaszadók fele szerint egy győzelemmel térünk haza a tornáról, és csak körülbelül a harmaduk számol azzal, hogy továbbjutunk a csoportunkból.

A nők 67 százaléka azért azt tervezi, hogy valamilyen alternatív programot szervez a meccsek idejére. A nők alig több mint 3 százaléka érzi magát elhanyagolva a meccsek alatt, és 3 százalékát idegesíti, hogy a párjuk csak a meccsekre koncentrál.

FORRÁS: GEMIUS HUNGARY, 2359 FŐS REPREZENTATÍV ONLINE KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS, 2016

Melyik válogatott lesz az Európa-bajnok? Ki lesz a gólkirály?


 

 

Hogyan követi a labadarúgó Európa-bajnokságot? Mit vár a magyar csapattól?

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!