Éremeső. - Három arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar egységek a szegedi kajak-kenu Világkupa szombati napján.

 
MTI-fotó: Kovács Anikó

A három első helyből kettő abszolút papírformának tekinthető, és külön öröm, hogy mindkettő olimpiai számban született: Kozák Danuta 500 kajak egyesben, Vasbányai Henrik és Mike Róbert pedig a kenupárosok 1000 méteres számában diadalmaskodott.

A női kajak kettesek (1000 méter) döntője pedig a jövő szempontjából hozott nagyon biztató eredményt: a 20 éves Nagy Flóra és a 21 esztendős Farkasdi Ramóna (képünkön) duója nagy csatában nyert egy másik fiatal magyar páros, Szilvásy Nóra és Bodonyi Dóra előtt. Ilyenkor sajnálhatjuk igazán, hogy kajak-kenuban csak Világkupákon vehet részt egy országból egynél több indulót számonként: pedig alighanem Eb-ken, vb-ken, olimpiákon is látnánk egynél több magyart a dobogón, főként nőknél.

Szombaton a német Brendel mögött ezüstérmes lett Vajda Attila kenu egyes 1000 méteren, valamint a Kammerer, Tóth, Kulifai, Pauman kajaknégyes (1000 méter), amely az ausztráloktól kapott ki az utolsó métereken. Szintén 1000 méteren a Varga Dávid, Vass András kenupáros és a Devecseri, Forgó, Sarudi, Androkity kenunégyes is harmadik helyen zárt.

A szegedi viadal vasárnapi zárónapján még jócskán van lehetőség gyarapítani az éremtermést, ekkor ugyanis további 16 döntőt rendeznek a Matyéri pályán.

Címkék: kajak-kenu

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!