Mint ismert, Dárdai Pál két hónapja, a Pintér Attila bukását jelentő északírek elleni vereség után ideiglenesen, vagyis az év végéig hátralévő meccsekre vállalta a szövetségi kapitányi posztot. A tisztséget ingyen betöltő tréner először a románok elleni bravúros idegenbeli döntetlent követően célzott arra, hogy adott esetben lehet folytatása a munkának.

 
 

A tény pedig, hogy a pénteki meccs utáni sajtótájékoztatón kicsit előretekintett a csoportban („a következő két meccsen kell négy pont, és akkor az már elég kellemes kis történet lehetne…”) szintén arra utal, Dárdait foglalkoztatja a maradás gondolata. Kenyéradója, a berlini Hertha szeptemberben korrekt módon hozzájárult az ideiglenes kinevezéshez, így az elmúlt hetekben párhuzamosan végezte a két feladatkört: a bukaresti mérkőzés után röviddel már a Hertha U15-ös csapatával vett részt rangos tornán Londonban. Egy esetleges véglegesítés viszont alighanem visszavetné Dárdai hosszú évek óta építgetett berlini edzői karrierjét, így tényleg van mit mérlegelni.

Mivel a meccs utáni nyilatkozatában többször is kitért az őket támogató szurkolókra és a szerepvállalása óta – régen látott módon – pozitív médiára, a közvélemény talán hatással lehet rá. Márpedig ma nemigen találni olyat, aki ne a folytatásra szavazna.

Pedig, ha belegondolunk, „nagy dolgot” Dárdai sem csinált. Csak épp állta a szavát, az elmúlt két hónapban tulajdonképpen minden úgy történt, ahogy mondta. És ezzel máris hitelesebb, mint labdarúgásunk elmúlt 25 évében bárki.

„Az oroszok elleni meccsig még nem szeretnék a jövőről beszélni. Le kell ülnöm a feleségemmel, aztán meglátjuk, mit szeretne az elnökség, és mit akar a Hertha. Egyelőre bírom erővel és aggyal, de nem akarok idő előtt kiégni. Most hurráhangulat van, de alaposan át kell gondolnom mindent” – kért legalább négy nap „gondolkodási időt” a legfőbb érintett.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!