Magasról lehet igazán nagyot esni, szokták mondani, és ezt a zuhanást láthatóan nehezen viselik a Forma–1-es Red Bull-istálló háza táján.

A 2010 és 2013 között az összes egyéni és konstruktőri világbajnoki címet begyűjtő csapat, amely Daniel Ricciardo révén még a tavalyi Mercedes-uralom idején is elcsípett 3 futamgyőzelmet, idén teljesen esélytelen a legjobbakkal szemben. A mélyrepülésért elsősorban a gárda motorszállítóját, a Renault-t teszik felelőssé, olyannyira, hogy a héten már arról is szó volt, a következő szezonra fontolgatják a Ferrari-erőforrásokra váltást. A Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitz a minap tagadta ezt a feltételezést, helyette viszont arra tett utalást, ha nem javul a helyzet, végleg elmegy a kedvük, és akár el is hagyhatják a sorozatot. „Rossz mellékszereplők vagyunk” – foglalta össze a csapatnál uralkodó hangulatot a tulajdonos.

Márpedig a Red Bullnál ezen a hétvégén, a számukra hazai pályának számító Osztrák Nagydíjon sem reménykedhetnek sok jóban, ugyanis mindkét versenyzőjük autójába már az ötödik idei motort kellett beszerelni, ami automatikus 10 rajthelyes büntetéssel jár.

Címkék: Forma–1

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!