Még a mézesheteit tölti Lionel Messi, miközben klubja közölte: az argentin világsztár 2021-ig meghosszabbítja szerződését az FC Barcelona labdarúgócsapatával.

 
Esküvői idill Rosarióban - Forrás: Profimedia

A 30 éves játékos a múlt héten vette feleségül gyerekkori szerelmét, Antonela Roccuzzót, akivel már két közös fiuk van. A látványos esküvőt is közös szülőföldjükön, a dél-amerikai országban, Rosario városában tartották. Az új szerződést majd akkor írja alá, ha nászútjáról visszatér a katalán fővárosba, hogy megkezdje a felkészülést az új szezonra.

Az ötszörös aranylabdás futballista 13 évesen került a Barcához, azóta ez már a nyolcadik megállapodása a klubbal. Messit minden idők egyik – ha nem a – legjobb játékosaként tartják számon. 2004-ben mutatkozott be a nagycsapatban, azóta 583 mérkőzésen 507 gólt szerzett – klubrekord.

Ugyancsak csúcstartó a spanyol élvonalban szerzett gólok számát tekintve is (349). Spanyol sajtóértesülések szerint a kontraktus 300 millió eurós kivásárlási árat tartalmaz – ennyit még soha egyetlen labdarúgóért sem fizettek. Állítólag Messi májusban visszautasította a klub ajánlatát, mire a Barcelona még kedvezőbb feltételeket kínált neki. Ebben bizonyára közrejátszottak azok a híresztelések is, hogy a támadót szívesen látná egykori sikeredzője, Pep Guardiola a Manchester City együttesénél. (Előző szerződése  a jövő nyáron járt volna le.)

Messinek oroszlánrésze van abban, hogy csapata nyolc spanyol bajnoki címet, öt Király-kupát és négy Bajnokok Ligáját nyert 2004 óta, és a Barcelona közleménye derűlátóan úgy fogalmaz: „Leo Messi nem fogitt megállni – az argentin pályafutása egyik legjobb pillanatában van, még rengeteget tud nyújtani. Muzsika ez a Barca-szurkolók fülének, akik tovább csodálhatják nagyszerű teljesítményét, még legalább négy évig.”


507 gólt szerzett Lionel Messi
az FC Barcelona színeiben
2004 óta, ezzel új klubrekordot
állított fel. A szerződéshosszabbítás
után folytathatja.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!