Cristiano Ronaldo már megint nem bír magával. Májusban a BL-döntő után is „ellopta a show-t”, és most, amikor még javában zajlik a labdarúgó-világbajnokság, sem hagyja, hogy ne róla beszéljenek az emberek.

 

Az idei Bajnokok Ligája-finálé finoman szólva sem Ronaldóról szólt: a Real ugyan zsinórban harmadszorra győzött, de a meccs főszereplője a pozitív oldalról Gareth Bale, a negatívról pedig Sergio Ramos volt. A portugál klasszis a lefújás után aztán tett róla, hogy azért rá is irányuljon némi figyelem, madridi karrierjéről ugyanis múlt időben beszélt, ami értelemszerűen azonnal találgatásokat indított el. Mostanra úgy fest, mindez nem csak nyelvbotlás volt, és az ötszörös aranylabdás játékos tényleg klubot vált.

Lapzártánkkor ugyan a hivatalos bejelentés még váratott magára, de a spanyol és az olasz sajtó a napokban már szinte tényként kezelte, hogy CR a Juventus játékosa lesz. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a média apró mozaikokból próbálja összerakni a képet, olyanokból, mint hogy Ronaldo már egy luxusvillát is kibérelt Torinóban, illetve nemrég arról beszélt, gyerekkora óta szimpatizál a csapattal. A városban közben a hírek szerint már készítik is elő a terepet a nagy bemutatáshoz, amire akár szombat este sor kerülhet a „Zebrák” stadionjában. Mindez azért is lenne különösen pikáns, hiszen Ronaldót annak idején a Real szurkolói 2009. július 7-én, vagyis szombathoz képest napra pontosan 9 éve köszönthették. A 33 éves támadóért állítólag 100 millió eurót fizet a Juve, nagyjából ugyanannyit, amennyiért 2009-ben a Real vette a Manchester Unitedtől. Mondhatnánk, hogy az akkori 100 milliós transzferdíj még jóval nagyobb szó volt, mint a mostani (hisz nemrég Neymarért már 220 milliót is adtak), de azért mindenképp figyelemre méltó, hogy valaki 33 esztendősen még „megér” ugyanannyit, mint 24 éves korában. Az olasz rekordbajnoknál a pletykák szerint évi 30 millió eurót keres majd, ami több, mint a jelenlegi 5 legjobban fizetett Juve-focista bére együttvéve – kérdés, ez nem lesz-e negatív hatással a csapategységre?

Az egyik értelmezés szerint tehát Ronaldo a portugálok vb-kiesése után sem akart lekerülni a címlapokról, így inkább ügynökein keresztül felgyorsította az átigazolása körüli eseményeket. A másik verzió szerint viszont amíg sokan a focivb legizgalmasabb meccsei közben is a jövőjét latolgatják, ő önfeledten szürcsöli a koktélját a tengerparton.

Címkék: Cristiano Ronaldo

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!