Itt dőlnek el a fontos kérdések. - Július 13-án a világ vezető hatalmai régen látott találkozót tartanak – de nem egy tárgyalóasztalnál, hanem a riói Maracanã-stadion VIP-páholyában.

 
Obama vb-mecscet néz az elnöki különgép, az Air Force One fedélzetén

A brazil elnöknő, Dilma Rouseff meghívására ugyanis várhatóan megtekinti a világbajnoki finálét Vlagyimir Putyin orosz elnök és Hszi Csin-ping kínai államelnök is, akik az úgynevezett BRICS-országok (angol mozaikszó Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika neveiből) két nappal később kezdődő találkozója miatt amúgy is Brazíliába érkeznek. Szintén jelezte részvételi szándékát Barack Obama amerikai elnök, ami csak tovább növeli a helyi terrorelhárítók ősz hajszálainak számát.

Obama már hazája németek elleni találkozóját is figyelemmel kísérte az elnöki különgép, az Air Force One fedélzetén (képünkön). Az 1-0-s német sikerrel záruló mérkőzésen Angela Merkel német kancellárnak lehetett több oka az örömre, aki szintén nem hiányozhat majd a vb-döntőről. A köztudottan nagy futballrajongó, a harmadosztályú Energie Cottbusnak szorító (lám, nem minden politikai vezető kedvenc csapata jut az első osztályba) Merkel már a német öltözőben sem számít ritka vendégnek.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!