Hat és fél évvel a majdnem végzetes balesete után a Hungaroringen tehet egy újabb lépést a Forma–1-es visszatérése felé Robert Kubica.

 
Robert Kubica

A lengyel pilóta a múlt héten Silverstone-ban vezette a Williams autóját, a brit istálló pedig e hét szerdán Magyarországon folytatja a tesztelést, a hírek szerint azért, hogy eldöntse, Kubica és Paul di Resta közül ki legyen jövőre Lance Stroll csapattársa.

Az egyszeres futamgyőztes (2008, Kanadai Nagydíj) Kubica 2011-ben szenvedett súlyos ralibalesetet, kis híján amputálni kellett a jobb karját, az orvosok pedig semmi esélyt nem adtak neki, hogy újra a legmagasabb szinten versenyezzen. Az évek során azonban egyre biztatóbb eredményeket produkált a teszteken, és bár a jobb karja nem 100 százalékos, most már egyre többen vélik úgy, hogy ismét készen áll az F1-re.

A visszatérés kétségtelenül hatalmasat szólna, már csak az a kérdés, a Williams hajlandó-e kockázatot vállalni, hiszen az egyelőre rejtély, Kubica sérült karja hogyan bírna egy teljes Forma–1-es versenyt.
 

Címkék: Forma–1

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!