Előre a harmadikért! Ezt a jelszót adták ki a Győr női kézilabdacsapatánál, amely vasárnap 19 órától kezdi szereplését az idei Bajnokok Ligájában – és reméljük, csak jövő májusban, a budapesti Final Fourban fejezi be.

 
Eduarda Amorimra idén is főszerep hárul a BL-címvédésért folytatott harcban

Bár közhely, hogy egy címet könnyebb megszerezni, mint megvédeni (pláne kétszer egymás után), a győriek esetén ezúttal mégis igaz, hiszen a nyári híreket elnézve a korábbi két évnél jóval nehezebb dolguk lehet Görbicz Anitáéknak. Mert ugyan a Podgoricába visszatérő Katarina Bulatovics is érzékeny veszteség lehet, igazán a pályafutását befejező univerzális védőjátékos, Raphaelle Tervel és a „szülési szabadságra” távozó kapus, Katrine Lunde fognak hiányozni. Sőt könnyen lehet, hogy pótolhatatlanok is lesznek, annak ellenére, hogy az érkezők sem kis nevek: Susann Müller, Vesna Milanovic Litre, Macarena Aguilar, Anna Szeny, valamint a kapuban Jelena Grubisic, kiegészülve a megmaradt sztárokkal, „papíron” még mindig a BL legerősebb keretét alkotják. Az erőviszonyok amúgy sokat nem változtak a tavalyihoz képest, a magyar bajnok legnagyobb kihívói minden bizonnyal a tavalyi négyes döntőt megjárt Buducsnoszt Podgorica és Vardar Szkopje lesznek.

Ambros Martín együttese ma hazai pályán, a horvát Lokomotiva Zagreb ellen kezd, és mivel a csoportjukban a dán Viborg és a svéd Sävehof szerepel még, a továbbjutás nem jelenthet gondot, főként, hogy az idei évtől már a kvartettek első három helyezettje lép tovább, méghozzá a középdöntőbe, ahol két hatfős csoportban zajlanak tovább a küzdelmek.

Címkék: kézilabda

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!